HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 27 - A választások értékelése

2014.04.18. 00:12 jt

2014. április 13

Április 6-án kiderült, hogy az LMP-nek többszörösen is igaza volt. Megmondtuk előre, hogy a szocialisták, Bajnaival és Gyurcsánnyal nem fogják tudni leváltani Orbán Viktor kormányát, és kiderült, hogy igazunk volt. Megmondtuk előre, hogy az ő politikájukkal a Jobbik erősödése nem állítható meg, és kiderült, hogy igazunk volt. Ha a Jobbik a ciklus végére nem kerül a kormányzati pozíció közelébe, az csak annak lesz köszönhető, ha az LMP válik a Fidesz első számú kihívójává. Látható tehát, hogy a tét hatalmas, és a célt csak akkor érhetjük el, ha minden egyes feladatot komolyan veszünk.

Fontos, hogy a következő négy évben se tévesszük szem elől a célt: a régi politikai elit leváltását!

Ennek a következő lépése az Európai Parlament választása május 25-én, ahová először fogunk zöld képviselőt küldeni Magyarországról. Tegyünk azért, hogy normális emberek legyenek az EP-ben, akik nem a pártjukat, hanem Magyarországot képviselik, és tesznek azért, hogy jobb, tisztességesebb és normálisabb életünk legyen!

Ezt követően pedig ősszel az önkormányzati választásokon kell erősítenünk a zöld alternatívát, hogy egy erősödő és egyre nagyobb csoportból tudjunk erősebb Józsefvárost építeni.

Aki ebben segíteni, támogatni szeretne minket, kéjük, a jozsefvaros@lehetmas.hu címen teheti meg!

Köszönjük az LMP-re leadott szavazatokat, amelyekkel Józsefvárosban az országos átlagnál sokkal jobb eredményeket értünk el! Azt gondoljuk, hogy az LMP-re leadott minden szavazat üzenet a múlt nagy pártjainak és a megerősödő szélsőségnek, hogy elég volt az elmúlt negyedszázad hibás politikájából, és hogy a tisztesség az első.

11 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr66038091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2014.04.21. 06:20:38

Fiacskáim, betolt Titeket az utolsó héten a liberális magyar hírportál gang, ne nagyon döngesd a melled. Miközben a nagy sikert ecseteled, elmondanád, hogy mennyivel is kaptatok KEVESEBB szavazatot, mint 4 éve?

Tudod, csak mielőtt győzelmi mámor vesz rajtatok erőt, lássuk a tényeket...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.04.21. 22:29:06

El vagy tévedve, mint mindig. A nagy "balliberális" elit és média nem betolt minket az utolsó héten, hanem be akart olvasztani minket másfél éve, majd mikor ez nem ment, szétszakított.
Ilyen körülmények között a mínusz 2,12% igenis siker.

08.szabogabor 2014.04.23. 18:47:49

@jt: Tiszta Fidesz styleba mentél már át. Kutya nem szakított titeket szét, szakadtatok Ti magatoktól, a jugoszláv békaemberek sztorikat hagyd meg a Tanúnak, ott jobb. Az utolsó héten meg biz a hvg.hu, az Index, a Cink, az Origo, a 444 egy brancsba tartozó szerkesztői fullaextrásan toltak titeket. Vissza lehetne nézni épp, ha nem tudnád éppoly jól, hogy pont ez történt, mint én.

Az igazmondás hiánya a logika elvesztésével is járt úgy látom, saját írásodban az a rész tetszik a legjobban, mikor az LMP-re leadott szavazatokat, mint a múlt erőivel való szakítás jelképeinek aposztrofálod. Merhogy akkor ezek szerint kevesebben szavaztak a jelen erőire - mármint ami szerintetek Ti vagytok - mint 4 éve, viszont többen a "múlt" baloldalára. Sok ilyen győzelmet kívánok, a Hontandrisék meg nemsokára rájönnek, hogy mily rossz lóra is tettek, oszt akkor annyi.

bodis.lajos 2014.04.26. 10:06:10

Ezt írtad Bodokynál, ide hozom, ha nem baj:

"Több részletet elmondtak zárt ülésen a testületnek. Sajnos nem tudom eldönteni, mi publikus ebből. Én sem vagyok boldog az arcfelismerés terjedésétől meg nem értem, miért kell minősített eljárásban beszerezni a vasat is, de a válaszok szerint nem az lesz, hogy arcfelismertetnek majd boldog-boldogtalant. De hogy ennek betartását hogy fogjuk tudni ellenőrizni, az egy jó kérdés..."

Hát meg vannak rosszul működő szolgáltatásaitok, meg átgondolatlanul tervezett, fegyelmezetlenül megvalósított, nem reflektált fejlesztéseitek. (Számos konkrét folyamat elemei és összefüggései alapján állítom ezt, többen, például Alföldi György, szeretik azt mondani, hogy megalapozatlanul, de aztán nem akarnak konkrétumokról beszélni.) És ebből a szolgáltatáskupacból "költsünk többet és még többet a rendészeti eszközökre" választást tartjátok (a többségi döntéssel) a helyes fejlesztési döntésnek.

Miközben nemhogy a többi szolgáltatást és fejlesztést, de a korábbi rendészeti fejlesztéseket sem működtetitek rendesen. Lásd a kamerák nem nézése, az ezzel kapcsolatos panaszok maszatolása, a "lármafák" nem működtetése (nem mintha helyesnek tartanám), amire kiváló példa volt az index filmre vett kísérlete, a rendőrség ellazsált fejezete a drogkínálat korlátozásáról az önkormányzat ellazsált drogügyi stratégiájában, az elmulasztott drogprevenciós intézkedések stb.

vajdapeterutca 2014.05.14. 12:25:13

Ezt írja a Kék Pont helyiségbérlete kapcsán a bizottságiirnok a blogjában:
"Az ellenzéki képviselők meg szép csendesen partnerek ebben az egészben, nyilván nem véletlenül."
kozpontibizottsag.blog.hu/2014/05/14/sunnyogva_es_gyavan

Mivel a gazdasági bizottság elé került, nyilvánosságra senki által nem hozott előterjesztésről van szó, ezért neked és a pártodnak is szól, ahogy az összes kisebbségi döntéshozónak.

A többi ellenzékivel együtt leálltál, ahogy a pártod is, nem csak a tájékoztatáspolitika kritikájában (amely témában a koncepcionálisan teljesen hibás tanácsadói szerződésed folytán az önkormányzattól származó jövedelmed nagyobb részét kapod), hanem általában a kerületi szakpolitikák és társadalompolitika témáiban, általában a közügyek nyilvános megbeszélésében.

Szerintem továbbra sincs ok kétségbe vonni a hozzáértésed a gazdasági ügyekben, és nem arról van szó, hogy nem jó veled beszélgetni. Hanem hogy ennyi pénzből, amennyit a párt tisztviselői összesen kapnak a kerületi költségvetésből, többet ki lehetne hozni, mint hogy két ember (Jakabfy T., Bálint M.) csináljon bármi láthatót, és sokkal több támogató, hasznos kritikát ki lehetne hozni, mint amit produkáltok.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.05.14. 14:07:11

@vajdapeterutca:
Szerintem több dolgot rosszul látsz. Ebből csak az egyik, hogy az előterjesztés nem került a bizottság elé, a másik blogon válaszoltam.
A másik meg, hogy szerintem elég sok hasznos kritikát kihoztunk a parlamenti választási programunkban, ami helyben is elkészült, (ezek szerint nem olvastad) értelemszerűen nem pont a kerületre, hanem az evk-ra koncentráltan. Megnyugtatlak, hogy őszre még több, és még koncentráltabb lesz.
Harmadrészt igencsak kezdem kihúzni a gyufát pl a főszerkesztőnél, mert tanácsokkal látom el.

vajdapeterutca 2014.05.15. 20:50:36

@jt:

Természetesen lehet.

Hogy mi kerül a testület és a bizottságok elé, azt a lakos egyrészt onnan tudja, hogy az önkormányzat a törvényi kötelezettségénél fogva kiteszi a napirendet és az előterjesztést. Másrészt meg onnan tudja, hogy a képviselők visznek olyan témákat a nyilvánosságban, amelyeket fontosnak tartanak. A kritika az, hogy a helyi közpolitikai döntések nyilvánossága a képviselő-testületen kívül lényegében megszűnt. Kormányon lévők, ellenzékiek, senki nem tartja fontosnak.

Olvastam. Számos dolgot jónak is tartok, ahogy az általánosságok szintjén másoknál is. Viszont itt kerületi szempontból nézzük a dolgokat, és konkrét dolgokat nézünk.

A kihúzom a gyufát a főszerkesztőnél kifejezést nem tudom értelmezni. A főszerkesztő része annak az intézményrendszernek, amely felett, pontosabban amellyel kapcsolatban hozott döntések felett ellenzékiként ellenőrzést gyakorolsz.

Erről jut eszembe, az előző testületi ülés végén kifogásoltad a Magdolna utcai közösségi kert használatát pártkampány céljára. Helyes, és hozzáteszem, akik erről döntöttek, szerintem jogszabályt sértettek, nem is akárhogy. Úgy emlékszem a felvételről, hogy a polgármester azt mondta, két képviselő személyes meccséről van szó, és rögtön bezárta az ülést. Milyen intézkedést tettél azóta az ügyben?

vajdapeterutca 2014.05.22. 11:35:29

@jt: Kedves Tamás! Nem válaszoltál arra a kérdésre, milyen lépést tettél azután, hogy - teljes joggal - kifogásoltad a polgárőrség használatába adott Magdolna utcai közösségi kert pártkampány céljára való igénybe vételét. A válaszod azért is érdekelne, mert egy másik képviselő is kifogásolta a polgárőrség kampányrészvételét egy másik vonatkozásban, a polgárőrség parancsnokaként is működő képviselőtársad pedig letagadta azt. A kerületi Fidesz oldaláról pedig időközben leszedték azokat a képeket, amelyek a kampányrendezvényt bizonyították, és sem te, sem Szili Balázs nem hivatkozott a rendelkezésre álló bizonyítékra. Furcsa az egész, a nem válaszoddal együtt. Tudsz információt adni ebben az ügyben?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.05.22. 19:25:02

A választás napján odamentem, be a telekre is, beszéltem Kaiserrel. Készítettem saját fényképfelvételt is. Letagadni úgysem tudják, megírta az index is.
Ezen kívül kikértem a megállapodást, amely alapján a telket használják. Szerintem nem tartalmaz olyan kitételt, amely választási gulyást lehetne főzni.

vajdapeterutca 2014.05.22. 19:57:02

@jt: Köszönöm az információt!

A közösségi kert üzemeltetésére kiírt pályázatról a Kaiser József elnökölte bizottság döntött, a te részvételeddel. A bizottság jegyzőkönyve a testületi előterjesztés mellékletében szerepel, tanulságos. Ez után adta az önkormányzat a polgárőrség használatába a telket.

Én azt sejtem, hogy nemhogy nem tartalmaz kitételt a választási gulyás főzésére, hanem a polgárőrség, Kaiser József, és/vagy az, aki a kampányrendezvény oda szervezéséről döntött, jogszabályt sértett a használattal.

Azért is furcsállom, hogy a polgármester a testületi ülésen két képviselő magánmeccsének állította be az ügyet, és nem reagált az ügyre. Hogy azóta sincs hír arról, hogy a kerületi hatóság kivizsgálta volna az ügyet. Hogy a szocialisták hasonló észrevételét lepattintotta a polgárőrség parancsnoka, ők pedig hagyták, miközben a saját aktivistájuk írta le azt az esetet. Valahogy mintha a panaszok elakadnának, mielőtt a felelősöknek igazán foglalkozniuk kellene vele.

A kerületi Fidesz-szervezet facebook-oldalán megjelent hírből és képekről világosan kiderült, hogy a telken a kampánystábnak készült a gulyás, az oldalon közelképeket is közöltek. Utólag, úgy látom, nem látom, vagyis levették. Az annak idején lementett képernyőképek egyikét betettem a KB világa blog hozzászólásába.

Jól értem, hogy lesz folytatás, csak lassan őrölnek a malmok?

vajdapeterutca 2014.06.19. 19:54:10

@jt: Tamás, eltelt majdnem egy hónap, semmi hír az önkormányzattól, de tőled sem az önkormányzati közösségi kertben tartott pártrendezvény kivizsgálásánál.

Ennél egyértelműbben bizonyítható eset nincs. Nagyon meg lennék lepve, ha nem sértett volna a polgárőrség és a parancsnok több jogszabályt is ezzel. A pártod tanácsadóját olyan indokkal, hogy önkormányzati tanácsadóként politikai tevékenységet végzett, páros lábbal rúgták ki a tanácsadói szerződéséből. Akkor az ügyet elmaszatoltátok. Te azóta önkormányzati tanácsadó vagy. Úgy gondolom, a lábadat a nyakad közé kellett volna szedned, hogy tisztázd ezt az ügyet, és követeld Kaiser képviselő méltó megbüntetését. Az aktivitásodnak valójában semmi nyoma, miért?
süti beállítások módosítása