HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A Liget-projekt ​Dózsa György útra tervezett mélygarázsá​ról

2017.06.20. 10:10 oglu

  A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala 2017. június 1-i határozatában megállapít​otta, hogy a tervezett, Budapest,​ XIV. kerület, Dózsa György úti mélygarázs létesítésének jelentős környezeti hatása nincs, környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása nem szükséges.

A tervek szerint a Damjanich és a Marek J. utca magasságában tervezett, 263 méter hosszú (mint a Parlament épülete), 34 méter széles, 21 méter mély (az alapozó résfalakkal) betonmonstrum építésének a hivatal szerint semmilyen hatása nem lesz a Dózsa György út másik oldalán fekvő Erzsébetvárosra!

Már javában zajlanak az építési munkálatok, elindították a hozzá vezető vízcső- és csatornacserét, és a troli vezetékek áthelyezéséhez szükséges elektromos vezeték fektetését.

A környező erzsébetvárosi házak állapotát nem mérték fel. Nincsenek hidrogeológiai (talajvíz-áramlási) mérések, fogalmunk sincs, hogy a házak milyen állagromlást fognak elszenvedni az építkezés következtében.

​ ​Állításuk szerint az építkezés a fákra nem lesz jelentős hatással, és csak ideiglenes lesz a környezetszennyezés (levegőminőség-romlás, zajterhelés, talajszennyezés).

Tehát a hivatal szerint környezeti hatásvizsgálat nem szükséges, jelentős környezeti hatással az építkezés nem jár!

Én laikusként és erzsébetvárosiként is fel vagyok háborodva,​ és felelőtlennek tartom a határozatot. ​

A Liget-projekt törvényen, szabályokon felül​ áll. Mindent megteszek, hogy ne valósuljon meg!

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr2712607991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása