HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

"Mindnyájunknak el kell menni"

2018.01.26. 13:38 oglu

26991608_2063676523891492_9063626741920071605_n.jpg

Bár a rendeletmódosítást megakadályozta a fideszes kerületvezetés, lehetőség nyílt, hogy február 18-án helyi népszavazáson nyilváníthassák ki az erzsébetvárosiak, mit gondolnak a vendéglátóhelyek belső-erzsébetvárosi 24 órán túli nyitva tartásáról (mint köztudott Középső- és Külső-Erzsébetvárosban most sem tarthatnak nyitva 24 óra után). Az LMP a részvétel pártjaként mindig támogatja, ha a lakók beleszólhatnak az őket érintő döntések meghozatalába.

Belső-Erzsébetvárosban vészhelyzet van, cselekedni kell. Az itt lakókat magukra hagyta az állam és a kerületi vezetés is. E kerületrész élhetetlenné vált, sokan elköltöznek emiatt. Az Alapvető Jogok Biztosa állásfoglalása szerint a jelenlegi helyzet felveti az alapjogi visszásság gyanúját is, az itt élők alkotmányos alapjoga, az egészséges környezethez való joguk sérül. Felmérések szerint a belső-erzsébetvárosiak kevesebb ideig élnek.

Nagyon fontos, hogy a középső- és külső-erzsébetvárosiak is elmenjenek a népszavazásra (a népszavazás akkor érvényes, ha a választásra jogosultak több mint 50%-a véleményt nyilvánít). Értsék meg, hogy a lakókat sújtó életminőség-romlás nem fog megállni az Erzsébet körútnál, hatásai túlnyúlnak Belső-Erzsébetvároson.

A belső-erzsébetvárosiak megszervezték magukat, kiálltak az érdekeikért, és kikényszerítették, hogy az eddig tétlen fideszes kerületvezetés cselekedjen. Támogassuk őket, menjünk el és nyilvánítsunk véleményt, küldjünk erős jelzést a kerület vezetésének, állítsuk meg az egészségromlást, az elnéptelenedést, teremtsük meg a valóban kulturált szórakozási lehetőségeket a legénybúcsú-turizmus és a kocsmatúrák helyett.

 

Moldován László, az LMP erzsébetvárosi önkormányzati képviselője

2 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr8313605155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.26. 14:42:52

mér nem adják el az airbnb miatt igen magas áru lakásukat és költöznek zuglóban ugyanabból a pénzből nagyobba?

oglu 2018.01.26. 17:55:27

Azért, mert itt szeretnének élni. Itt születtek jó néhány évtizede, vagy a belváros nyújtotta előnyök miatt költöztek ide. Miért nekik kéne elköltözni? Egyébként miért gondolja, hogy nagyobbat tudnának venni Zuglóban?
süti beállítások módosítása