HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az erzsébetvárosiak adóforintjai a Valtonnak -- teljesen feleslegesen!

2018.06.04. 11:21 oglu

 

A 2018. május 14-i Pénzügyi és Kerületfejlesztési bizottsági ülés napirendjén szerepelt egy civil járőrszolgálattal kapcsolatos előterjesztés: „Döntés a turisztikailag frekventált Belső-Erzsébetváros területén határozott idejű civil járőrszolgálat felállítására, biztonsági, vagyonvédelmi és rendezvénybiztosítói feladatok ellátására vonatkozó megbízási szerződés megkötésének engedélyezéséről”

Az előterjesztés a főszezonban irányozta elő a civil járőrszolgálat felállítását május 31-től szeptember 30-ig, csütörtök, péntek és szombati napokon éjfél és hajnali 4 óra között, 14 fővel.

Hogy mi ezzel a baj?

Tavaly is finanszírozta az önkormányzat a civil járőrszolgálat felállítását, akik azonban a lakók véleménye szerint észrevehetetlenek voltak, tevékenységük az álldogálásban merült ki, így próbálva „elrettenteni” a közösségi szabályok ellen vétőket. Tőlük néhány méterre nyugodtan dolgozhattak a drogdealerek, vagy üvöltözhettek hajnalban, ilyesmi nem késztette őket cselekvésre.

Az előterjesztés legviccesebb-legfelháborítóbb része „– az elmúlt évhez hasonlóan – magas színvonalon” látta tavaly biztosítottnak Belső-Erzsébetváros közbiztonságát.

Szerettük volna megtudni a Rendészeti Igazgatóság vezetőjétől, milyen jogosítványai vannak egy ilyen biztonsági embernek, de ő nem vett részt a bizottsági ülésen, ezért választ nem kaptunk erre a kérdésre.

A közbeszerzés nyertese ismét a Fidesz-kormány kedvenc biztonsági cége, a Valton-SEC kft. lett nettó 16 milliós ajánlattal. Nincs egy hónapja, hogy ez a cég a Ligetvédők bejelentett, legális rendezvényén, közterületen, teljes mértékben jogtalanul bántalmazott Ligetvédőket, egy nőt megütöttek, egy férfit hátulról fejbe rúgtak, dulakodtak.

Fentieket elmondtam a bizottsági ülésen, hasztalan: 4 igen, 1 tartózkodás, 2 nem szavazattal a bizottság elfogadta az előterjesztést.

 

Moldován László, LMP-s önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr6214022412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása