HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LMP-s siker: Terézváros is parkot szeretne a Ligetben, nem új épületeket!

2015.05.05. 15:03 Lastres

A Városliget megvédése ügyében jelentős lépést tettünk ma! A képviselő-testületben Juhász Timi javaslatára előterjesztést tettünk, hogy Terézváros is nyilvánítsa ki: nem kér a Ligetbe építendő új múzeumi épületekből, a park jelleget szeretné megőrizni. Valamint hogy szólítsa fel az Országgyűlést a Városliget törvény visszavonására. 

csoportkep_logoval_fent.jpg

Úgy látszik, jól érveltünk, mert ma délelőtt a fideszes többségű testület, felpuhítva ugyan, de elfogadta a javaslatot! Azt ugyan nem mondta ki, hogy ellenzi a múzeumi negyedet (ahogy javasoltuk), de felkérte a polgármestert, hogy kezdjen tárgyalásokat az elhelyezési pályázat újranyitásáról. Ami nyilván azt jelenti, hogy a mostani elhelyezés nem jó...

Persze ez a határozat, akárcsak a múlt heti zuglói, jogi erővel nem bír a projekt végrehajtói felé. De jelzi: a helyben lakók, és az őket képviselő önkormányzatok ellenzik új épületek telepítését a Ligetbe, s parkot szeretnének. 

Felkészül a VII. kerület, Erzsébetváros, ahol Moldován Laci hasonló javaslattal élt a testület felé. Reméljük, ott még kevesebb akadályt kell leküzdeni :) (Budapest legkevesebb zöldterülettel rendelkező kerületéről van szó,ugye.)

(A határozat pontos szövege még nincs meg, mert helyszíni módosítások után született, amint meglesz, frissítek.)

Heltai László

képviselő, Budapest VI. kerület

 

3 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr77432190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heltai László 2015.05.06. 10:44:31

@kingStreetboyz: Mit kell ezen tisztázni? Ha arra gondolsz, hogy nincsenek benne "balosok", a magyarázat nagyon egyszerű: ősszel nem fogadták el a nekik kínált helyeket.

(Aztán most adtak be egy előterjesztést, múlt hónapban, hogy szeretnének mégis beülni, csak azt még nem szavazták meg.)
süti beállítások módosítása