HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 23 - Gazdaságpolitika

2014.03.30. 15:22 jt

2014. március 7.

1990 óta minden évben egyre nagyobb lett a szegénység. Hogy miért? Mert az eddig kormányzó pártok sorra ugyanazokat a hibákat követték el a gazdaságpolitikában, függőségbe és kiszolgáltatottságba taszítva az országot!
A kilábaláshoz gyökeres fordulatra van szükség a legtöbb szektorban:

Energia: atom vagy import olaj/gáz helyett helyi, megújuló erőforrásból állítsunk elő energiát! A szennyező import energiahordozókat megadóztatjuk, és megújuló energiák hasznosításával munkahelyeket és energiafüggetlenséget teremtünk!

Munkahelyeket kell teremteni az építőiparban, az oktatásban, az ápolásban, és az innováció támogatásával. Energiahatékonysági és zöldberuházásokkal 160 ezer új, válságálló munkahelyet teremtünk.

Lakhatás: a méltó élet feltétele, hogy legyen hol lakni. Ma a lakásbérlés/fenntartás elviszi a jövedelem nagy részét. Bérlakás programot kell indítani, bevonva az üresen álló magán/önkormányzati lakásokat is! A lakáshitelek egyoldalú szerződésmódosításait betiltanánk, hogy csökkentsük a lakásvesztéseket. Végrehajtani csak akkor lehessen, ha a bíróság kimondta, hogy a szerződés minden pontja érvényes!

A kis- és mikrovállalkozók szenvedték meg leginkább az elmúlt 4 (8, 12) évet. Pedig a fenntartható, családbarát vállalkozások adják a gazdaság és a foglalkoztatás gerincét. A helyi piacból élnek, független egzisztenciát teremtenek, amit az oligarchapártok nem szeretnek. Egy nekik kedvező gazdasági környezet kell, ritkán változó adó- és egyéb szabályokkal, kedvezményes hitelekkel.

Adózás: csökkentjük a munka terheit, egyszerűsítjük az adózást, a minimálbér nettója 38, az átlagbéré 27%-kal emelkedik. Adókedvezményeket és egyszerűbb szabályozást biztosítunk a zöldgazdaság fejlesztéséhez.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr295871809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása