HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ligetvédők újratöltve

2016.08.04. 13:48 oglu

Ma délelőtt kellett megjelennem idézésre gyanúsítottként garázdaság vétségének gyanúja miatt a június 28-i, Közlekedési Múzeumnál történt események okán. Mint kiderült, csoportosan elkövetett kordonrongálással elkövetett garázdasággal gyanúsítanak, plusz az okozott kár 15 darab megrongált kerítéselem 190.305 forint értékben. "Rabosítottak", azaz ujj- és tenyérlenyomatot vettek, lefényképeztek több oldalról, mint a filmekben. Természetesen panaszt tettem a gyanúsítás ellen. Itt tartunk most.

2016. június 26-áról 27-ére virradóra őrző-védők egy csoportja elkordonozta a Közlekedési Múzeum melletti Ferencsik János út nagy részét építési területnek nyilvánítva a közterületet. A kiérkezett Ligetvédők, de a közterület-felügyelet, illetve a rendőrség számára sem tudtak hitelt érdemlő papírt mutatni tettük jogosságáról.

Június 28-án délelőtt a kordon bedőlt. A Ligetvédők és érdeklődők a kordonon belül sétálgatva, üldögélve spontán demonstráció keretében, "polgári engedetlenkedtek". A kiérkezett rendőrség "mások jogainak sérelmére" hivatkozva feloszlatta a demonstrációt, egy cég magán jogának vélt sérelmére hivatkozva.

Elfogadhatatlannak tartom, hogy a mai Magyarországon állampolgárok alkotmányos alapjogának gyakorlását (a gyülekezés és véleménynyilvánítás joga) a rendőrség alacsonyabb rendűnek nyilvánítva megakadályozza, és e jogokat gyakorlók ellen intézkedik.

A demonstráció közterületen zajlott. Hogy mi minősül építési-munkaterületnek egy Kormányrendelet (191/2009) egyértelműen meghatározza. Fenti helyszín az előírt követelményeknek egyértelműen nem felelt meg.

 

Moldován László

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr598944576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása