HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LIGETMENTŐ NÉPSZAVAZÁS!

2017.04.23. 21:57 oglu

Szombaton délelőtt elkezdődött a Ligetmentő népszavazási kampány, az LMP elindítja az előregisztrációt.

Mint köztudott, a Fővárosi Választási Bizottság az egyik kérdésemet hitelesítette a budapesti népszavazást célzó, Városligettel kapcsolatos kérdéseim közül. A kérdés így hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark legkisebb zöldfelülete 70% legyen?”

A fellebbezési határidőn belül három felülvizsgálati kérelem érkezett. Ezekről a Kúria várhatóan május első hetében fog dönteni. Bízom a pozitív döntésben, abban, hogy a kúria elutasítja a kérelmeket. Teljes erővel készülünk a kampányra, és ugrásra készen állunk az aláírásgyűjtés megkezdésére.

Ne engedjük, hogy a kormány elvegye a Városligetet a budapestiektől, és betonmonstrumokkal építse be! Arra az alapvető kérdésre még mindig nem kaptunk választ, miért kellene a főváros egyik tüdejébe, a világ első parkjába, Budapest leglátogatottabb közparkjába, a Városligetbe 300 ezer betont önteni. A felmérések szerint a budapestiek több, mint 75%-a ezt elutasítja, és a Liget kizárólag rekreációs célú megújítását támogatja! Egy közparkban nincs helye gigantikus betonépületeknek. A Városligetbe azért mennek az emberek, mert nyugalomra, csendre, jó levegőre és a természet közelségére vágynak.

Itt a lehetőség, hogy bebizonyítsuk: a népszavazás nem a Fidesz kiváltsága. Az embereknek joguk van dönteni olyan horderejű kérdésekben, mint Paks2 vagy a Városliget sorsa.

Hiába próbálja a Fidesz átverni az embereket: pontosan tudjuk, hogy a kivágott, százéves fát pontosan száz év alatt lehet csak pótolni. Ne hagyjuk, hogy felszámolják közparkjainkat. Tegyünk meg mindent azért, hogy Budapest lombos fákkal teli, élhető és zöld főváros legyen.

Elindult az előregisztrációs kampány. Kérjük a budapestieket, támogassák munkánkat. Minden segítségre, minden aláírásra szükség van. Az előregisztrációs felület a http://lehetmas.hu/ligetmentonepszavazas/ címen érhető el.

A Városliget a miénk, együtt meg tudjuk állítani a beépítését!

„A belenyugvás a legnagyobb ellenségünk!”

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr8012448975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása