HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az LMP a médiatörvénnyel kapcsolatos EP-határozatról: jogos a tiltakozás

2011.03.10. 15:53 jt

 

Az Európai Parlament ma elfogadott határozati javaslata újra egyértelművé tette, amit a kormánypárti politikusokon kívül mindenkit tud: a magyar médiatörvény messze nem európai. Az Európai Bizottság által kikényszerített és a kormánypárti képviselők által a héten megszavazott változtatások ezen a tényen érdemben nem változtattak. Az EP kritikái teljesen megegyeznek a hazai szakmai szervezetek és LMP korábban megfogalmazott kritikájával.

 

Továbbra is elfogadhatatlan számunkra, hogy a csak Fidesz delegáltakból álló Médiatanács élet és halál ura legyen a magyar médiában. Történelme során Magyarország többször is az élen járt Európában a sajtószabadságért folytatott küzdelemben. Így volt ez 1989 után is, amikor az Alkotmány külön rendelkezett a médiamonopóliumok elleni fellépésről, az Alkotmánybíróság határozatai pedig világos sorvezetőként szolgáltak a szabad véleménynyilvánítás érvényesüléséhez. A Fidesz ezzel a nemzeti és egyszersmind európai hagyománnyal ment szembe, amikor fenekestül felforgatta a média szabályozását. Ezért jogos minden hazai és európai tiltakozás a magyar médiatörvénnyel szemben. Lesz miről elgondolkodnia a Fidesz politikusainak március 15-én, amikor újra elhangzik a 12 pont első pontja: „kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését”. 

 

 

Budapest, 2011. március 10.

 

                                       Karácsony Gergely

                                       frakcióvezető-helyettes

                                       Lehet Más a Politika

 

Szólj hozzá! · 1 trackback
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2011 médiatörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr452728173

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyorshír: Hibásan másoltak be pár cikkelyt az Alkotmányba 2011.03.10. 19:51:59

Hibásan másoltak be néhány cikkelyt a készülő alkotmánytervezetbe 2011. március 10. 18:00 Schmitt Petronella, az Alkotmányelőkészítő Bizottság titkárának közleménye szerint az új Alkotmány W cikkelye helyesen: "A vérbulcsúkat és a jenőke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása