HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

8ker: hatmilliárd lesz a hiány

2011.02.18. 11:41 jt

Tegnap a képviselőtestület elfogadta a költségvetést. A tervezett bevétel (a tavalyi maradványt is ide számolva) 20 milliárd, kiadás 26 milliárd, a hiány 6 milliárd forintot tesz ki.

Azaz 100 forint bevételből 130 forintot költünk, egy józsefvárosi lakosra kb 75000 Ft hiány jut. Amennyiben minden önkormányzat lakosságarányosan ekkora hiányt tervezne, csak az önkormányzati szektor a GDP kb 2,8%-át halmozná fel hiányként, azaz a központi költségvetésnek és pénzalapjainak csaknem nullszaldósnak kellene lennie, hogy a 3%-os államháztartási hiánycélt tartsuk.

Bár nem egyszerű fejlesztések ellen szavazni, a fenti érvek előtt meghajolva az LMP képviselője nemmel voksolt a költségvetés elfogadására. A költségvetést a képviselőtestület mindhárom ellenzéki párt ellenszavazatai mellett elfogadta.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat költségvetés 2011 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr302670143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása