HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Kukázzunk?!?

2010.12.17. 16:31 jt

Mélyen tisztelt képviselőtársaimnak sikerült egy két lábbal a földön járó helyi rendeletmódosítást elfogadniuk: Józsefvárosban tilos lesz a kukázás. Fel is került rögtön két cikk is róla az index címlapra: ez és ez. Tilos lesz a kukákat "kiborítani, azokból kommunális és egyéb hulladékot kivenni". Ötvenezer forintra lesz büntethető, akia rendeletet megszegi. Félreértés ne essék, egyik jelenséget sem szeretem. Csak rövidlátó, populista politika az, amely az erőszakmonopóliumával élve tüneti kezeléseket a dolgok megoldásaként tüntet fel. És a rövidlátó, populista politikát a kukázásnál is sokkal jobban utálom. A komoly probléma ott van, hogy összemossa a kukák felborogatását a kukázással. Az előbbi jogosan háborít fel, mert rendezetlen közteret hagy maga után. Viszont cserébe rongálás miatt azon nyomban be lehetne/kellene vinni az elkövetőjét, ehhez helyi rendeletre nincs szükség. Itt végzett a polgármester úr egy összemosást, és egyúttal a valóban nem túl esztétikus, de legalább senkinek sem ártó kukázást is beemelte a szórásba. Ez az összemosás tipikus politikai "fegyver", minden hatalom (és ellenzék) gyakran él vele.

Na de vissza a kukázáshoz! Felhívtam a többség figyelmét, hogy az ötvenezres bírság a felsorolt célok elérésére tökéletesen alkalmatlan, hiszen akik kukázik, jó eséllyel egész további életében nem fog ennyi pénzt még csak egyben látni sem. Nem hatotta meg őket. Nem mellesleg, a célokban sem tökéletes az egyetértésem, de ezt már nem is pedzegettem, mert a módszernél jóval közelebb állnak hozzám. Talán azzal tudnám szemléltetni a párhuzamot, hogy mivel mindenki szeretné, hogy Józsefvárosban mindig süssön a nap, alkossunk rendeletet, hogy tilos esni az esőnek, amennyiben azonban ez megtörténik, bírságoljuk meg a kerületbe belépő meteorológusokat! Megfontolandó, hogy a következő testületi ülésre beterjesszem.

Mindenkit üdvözlök Józsefvárosban, a józan ész új főhadiszállásán!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat 2010 8ker kukázás

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr42522224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása