HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 39 - Teleki tér

2014.10.06. 07:08 jt

2014. 09. 15.

Teleki László kezeit összefonva szomorúan nézné, mik történtek Józsefvárosban.

A város eladta a piac telkének egy részét, abból tervezte felépíteni egy év alatt az új piacot. Végül majdnem három évig tartott, és legalább 200 millióval költötték túl. A vadonatúj piac már most beázik, erre panaszkodnak az árusok, vevők!

Szeretnénk köszönetet mondani az Európai Uniónak, hogy lehetővé tette a tér túloldalának felújítását. Dicséretes a közösségi tervezés, és sajnálatos, hogy az önkormányzat vezetése elutasította, hogy a többi tér is így készülhessen el!

Nem örülünk annak, hogy ennyit leköveznek tereinkből, reméljük, hogy ezek a zöldet tovább csökkentő „felvonulási terek” nem a május elseje visszahozatala miatt, és nem katonai bemutatók számára készülnek. Bár a most épülő rendszerbe sajnos mindkettő beleillene.

Nem örülünk a terek bekerítésének, akkor sem, ha jogosnak tűnik. Nem azért szabadult rá ugyanis Józsefvárosra a bűnözés és a hajléktalanság, mert a józsefvárosiak eredendően ilyenek volnának, hanem azért, mert az előző 24 év kormányai közül egyik sem volt sikeres az emberek életszínvonalának európai szintre emelésében! Gazdaságpolitikájukkal kiszolgáltatottá tették az országot az oligarcháknak, és a saját hátországuk zsebét tömték! Egyenes út vezetett ahhoz, hogy több tízezer ember hajléktalanná és bűnözővé váljon, és velük lehessen hergelni a többieket: akár népszavazással is. A kerítés szimbóluma a mostani rendszernek! Nem lenne rá szükség, ha a rendszerváltás után szolidáris államot építettek volna. Most ezrek élnek az utcán, és miközben 500 önkormányzati lakás áll üresen és romokban, nincsen felújítási program ezekre, és nincsenek nagy tömeget elérő lakáspályázatok sem. Ami mégis van, azon meg fideszes képviselő nyer.

Nézzék meg jobban a Teleki-szobrot, nem jókedvében ül karba tett kézzel.

2 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr406724781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halasi katalin 2014.10.06. 11:53:07

500 üres lakás ,miközben a Józsefvárosban rengeteg gyerek él szörnyű körülmények között.Dohos,patkányokkal teli lakásokban ,vagy az utcán.Tessenek egyszer kinyitni egy kaput pl. a Mátyás téren! Szinte minden ház kívülről ki van festve,bent meg a hihetetlen nyomor.A józsefvárosi Kisfalu Kft. olyan feltételeket szab az önkormányzati lakások bérlésével kapcsolatban,amelyeket hátrányos helyzetű család soha nem fog tudni teljesíteni /pl. felújítási feltételek/.Mit akarnak evvel, kiszorítani őket a kerületből?Hová? A Teleki tér giccses bronzszobor áraiból mennyi családon lehetett volna segíteni? Majd a jótékony állam a körülményekre hivatkozva elveszi a gyerekeket a szülőktől,az persze még borzasztóbb lesz szegényeknek.Elnézést,hogy egy oktatási problémára is kitérek a következőkben.A szerencsétlen sorsú gyerekek,sok esetben más okból is az utcán tengődnek,mivel az általános iskola alsó tagozatáról is, fegyelmi eljárás útján a gyermek magántanulói státuszba rakható.Ilyenkor a gyerek gyakorlatilag az utcára kerül./Evvel,persze nem a pedagógusokat akarom bántani,mivel a homogén csoportokkal sok esetben nagyon nehéz valamit kezdeni./Ennek régebbi oka az,hogy 1993 óta szerepel a köznevelési törvényben,hogy 14 éven aluli gyermekkel szemben is fegyelmi eljárást lehet indítani./Ez pont úgy néz ki,mint Nyilas Misi esete,megjelenik a bizottság előtt stb./Ezen a ponton a jogrendszer súlyosan sérült,mivel 14 éven aluli gyermek nem vonható eljárás alá.Ennek a következménye a mai helyzet,hogy gondoskodás nélkül is maradhat.Lényeg,hogy az iskola és a hatóság igazolhatja,hogy a "tankötelezettségnek eleget tesznek".Meg lehet számolni,hogy hány gyerek tengeti így az életét,míg nem kerül ki a tankötelezett korból.Aztán mi lesz vele?Kérem,hogy szíveskedjenek ezzel is foglalkozni,mert ezen a törvényes lehetőségen,miszerint a 14 éven alulit fegyelmi okból magántanulóvá lehet tenni sürgősen változtatni kell!

vajdapeterutca 2014.10.11. 19:53:00

@halasi katalin:

Kedves Katalin!

Nagyon fontos kérdés! Én úgy tudom, hogy Józsefvárosban több ellátó foglalkozik - elvileg - a magántanulókkal, de nem az iskola, amelynek - tudtommal - rendszeres foglalkozást kellene a magántanulóknak is tartani. Azt is hallottam, hogy itt könnyű magántanulóvá válni, szemben más tankerületekkel, ahol - főleg amíg önkormányzati iskolafenntartás volt -, a fenntartó okosan megtiltotta az iskoláknak, hogy ilyen rövid úton megszabaduljanak a nehéz pedagógiai feladatoktól. Nyilván ehhez az is kell, hogy ne legyen olyan szélsőségesen elhanyagolt az iskola szakmailag, mint itt a Lakatos. De ez a szakmai-vezetési kultúra a többi iskolára is rossz hatással lehetett.

Tud konkrétumokat, akár az itt írtakról, akár a kapcsolódó témákban? Szívesen beszélgetnék, leveleznék ( lajos pont bodis kukac gmail pont com)!
süti beállítások módosítása