HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 32 - Kamerarendszer

2014.08.20. 15:14 jt

2014.06.16.

Sokan azt gondolják, hogy a kamera teremti meg a közbiztonságot. Pedig a kamera csak egy eszköz, ami csak akkor működik jól, ha a képeket a mostani 1-2 ember helyett ennek többszöröse nézi, és a rendőrség és/vagy közterület-felügyelet perceken belül a helyszínen tud lenni. Sajnos ezek nemigen teljesülnek jelenleg, így a jelenlegi kamerarendszer nem tölti be funkcióját.

Rengeteg olyan „apróbb” eset van, amit a kamerák ellenére nem tudnak felderíteni, még az LMP képviselőjének családjában is volt ilyen lopás, fényes nappal.

És hiába a végül törvénytelennek bizonyult és megszüntetett Jófiúk féle járőrözés, hiába szorítjuk ki a hajléktalanokat is az utcáról, hiába a konzervrendőr (mobil rendőrőrs), ha a szegénység mindent elemészt a Magdolna- és az Orczy negyedben.

Novemberben tettem először javaslatot, hogy kerüljön a kerületünkbe a Múzeumnegyed 75 milliárdos beruházása. Józsefváros éves költségvetésének jó háromszorosa valódi lépést jelenthetne a biztonságunk erősítésében: „Azt szeretném, ha a Józsefvárosi pályaudvar a vasúti forgalom 8 évvel ezelőtti végleges megszüntetése után újra hasznosulna, és a városligeti zöldterület csökkentése helyett ide kerülne a múzeumi negyed.” Sajnos Kocsis Máté napirendre sem vette a képviselői indítványomat. Fejlesztések, munkalehetőségek, művésznegyed és rengeteg ide érkező turista a Magdolna negyed szélére, ez esély volna a továbblépésre. Ám a javaslatomat napirendre sem tűzik. A polgármester és a kerületben megválasztott Vas Imre képviselő nyíltan a másik projekthelyszín mellé állt törvényjavaslataival.

Pedig egy ilyen program sokkal nagyobb lendületet adhatna a szegénynegyedek felszámolásának, mint az összes Magdolna negyed program a kamerákkal együtt.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr46618549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása