HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 14 - Évértékelés

2014.02.21. 16:14 jt

2013. december 13.

Idén Kocsis Máté tovább erősítette, hogy a bajba jutottak nem tudhatják, hogy segítséget vagy rabláncot kapnak, lakhatás helyett zárkát, szakmai segítség helyett bírságot, feljelentést. Bár az Alkotmánybíróság megsemmisítette azt, hogy a közterület életvitelszerű lakhatásra való használata szabálysértés lehet, a kerületek lobbija révén a főváros mégis bevezetett ilyen rendeletet. Közben a LÉLEK programmal kívánjuk bizonyítani, hogy van megoldás a hajléktalanság problémájára, de egyelőre a tervezett 12 helyett csak öten költözhetnek önkormányzati bérlakásba.

A kerületbe szerencsére bőven áramlanak az uniós források, így lehet végre folytatni a Magdolna Negyed és Európa Belvárosa programokat, átadni a H13 központot, felújítani a rendelőintézetet. Kár, hogy a leginkább rászoruló Orczy Negyed megint kimarad.

A polgármester nyáron büszkén nyilatkozott arról, hogy 234 gyermek nyári étkeztetéséről tud gondoskodni a kerület. Azonban Józsefvárosban több mint 3000 gyermek családja jogosult gyermekvédelmi támogatásra, így ez nem egy olyan arány, amire Kocsis Máté büszke lehet.

Az LMP örül annak, hogy vannak a kerültben zöld fejlesztések, a javaslatunkra megépített kerékpártárolók, vagy a közösségi tervezésre épülő Teleki téri tervezési folyamat, aminek a tanulságait kéretik a többi közterület átalakításakor is követni. Kár, hogy a fák helyett füvekre, bokrokra és virágtartókra adtunk pénzt, de ezt még jövőre helyrehozhatjuk. Ugyanakkor az év meghozta az évtized legnagyobb természetkárosítását, a Ludovika körüli fák kivágását.

Az évre az teszi fel a koronát, hogy nem lett kerületi TV, a polgármester nem akar tárgyalni arról, hogy kerületünkbe kerüljön a múzeumi negyed, és lakást kapott Kaiser József fideszes képviselő.

Boldog karácsonyt, Józsefváros!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr35757317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása