HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 11 - A szociális munka napján

2014.02.11. 07:06 jt

2013. november 15.

Kitüntetők és tüntetők a szociális munka napján

November 12-én a Szociális Munka Napján Józsefváros önkormányzata nyolc szociális területen dolgozónak adott kitüntetést, és jutalmat fizet nekik az év végére. Örülünk ennek, megérdemlik. Nehéz munkát végeznek nehéz körülmények között.

Mik ezek a körülmények? Szintén aznap a szociális területhez kötődő dolgozók (szociális munkások, szociálpedagógusok, bölcsődei dolgozók, házi betegápolást végzők hogy csak néhány ide tartozó szakmát soroljunk) azért tüntettek, hogy kapjon a terület nagyobb megbecsülést és anyagi elismerést. Hiszen jelenleg ők átlag 78 000 forintot keresnek, harmadával kevesebbet, mint a közszférában az átlag kereset. A legtöbb szociális munkás keresetkiegészítésként másodállást vállal. Az intézmények jelentős része túlterhelt és forráshiányos. Kerületünkben is a családsegítő és a gyermekjóléti központ olyan irodákban működik, ahol nincs hely az érdemi munkára, a családokkal való nyugodt egyeztetésre, cserében viszont elönti az alkalmazottakat az adminisztráció. A legtöbb alkalmazottnak választania kell vagy elvégzi rendesen a papírmunkát, vagy kimegy a családokhoz. A kettő együtt nem igazán megy. Sőt január elsejétől nekik kell majd gondoskodniuk a kerület területén élő menekült családok társadalmi integrációjáról is, de hogy milyen eszközökkel és milyen nyelven, azt nem tudni.

A felesleges stadionokból, túlárazott fejlesztésekből, a korrupció csökkentéséből  futná a bérkiegyenlítésre, sőt a valódi hosszú távú fejlesztő programokra is.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr915757308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása