HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 7 - Tűcsere

2014.01.31. 07:00 jt

2013. szeptember 25.

Mi, akik sosem éltünk kábítószerrel, valószínűleg sosem fogjuk megérteni, mi irányít egy drogost. De mindenki ismer alkoholfüggőt! Valami olyasmi lehet, csak annál sokkal súlyosabb. Ahogy az alkoholistának sem megy, hogy ne igyon, a drogos számára sincs olyan opció, hogy ne lője be magát. És ha nem lesz steril tű, akkor többször, vagy egymásét fogják használni, ami fertőző, így be fog robbanni a hepatitisz és a HIV (AIDS) járvány. Hogy világosan fogalmazzak: ha felszámoljuk a drogosok ellátását a kerületben, előbb-utóbb emberek fognak meghalni! És a járvány nem fog megállni a drogosok körében, hiszen ők ezer szállal kapcsolódnak a társadalom többi részéhez!

A tűcsere program egy szociális ellátás, ami az adófizetőknek egy rakat pénzébe kerül, és ezt a pénzt nem elsősorban a drogosok, hanem az egész társadalom érdekében rakjuk be a rendszerbe, hogy egy sokkal nagyobb bajt, egy járványt, ezzel hatalmas egészségügyi kiadást előzzünk meg.

Igen, a drogosok sok gondot okoznak a bűnözésben, és a köztisztaságban, ezzel a LáMPás újság korábbi számában is foglalkoztunk már. Azonban tűcsere beszántásával a bűnözés nem fog megszűnni, az eldobott tűk problémájára pedig az is megoldás lehet, hogy ellenőrizzük, hogy a tűket valóban visszagyűjtse a szolgáltató. Attól, hogy kirúgjuk a gátőrt, még jönni fog az árvíz!

Nem a tűcsere programot kell felszámolni, hanem a Fidesz kőkonzervatív drogpolitikáját, és tanulni kell azon nyugati nagyvárosok drogstratégiájából, ahol tudják kezelni a problémát!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr65757301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása