HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A Kubatov lista rosszabbul teljesít - tüntetés a Kék Pontnál

2014.01.20. 14:06 LMP 678

Előszó

Szombaton a Fidesz a Kék Pont előtt tüntetett. Oppardon, nem a Fidesz, hanem az Orczy Egyesület, akinek a vezetője történetesen polgárőr, a polgárőrség vezetője pedig Kaiser József fideszes képviselő. Tipikus Kubatov-generált álcivil megmozdulás.

Egy szó, mint száz, médiamunkásból több volt, mint tüntetőből (video beszámolók itt: hvg, index és nol). Pedig azt vártuk volna, hogy a Kubatov lista ennél több embert is meg tud mozdítani. Úgy látszik, a józsefvárosiak nem kérnek a majd' 100 négyzetméteres körúti önkormányzati lakásba költöző fideszes képviselő, polgárőrfőnök Kaiser József vitastílusából, polgárőrsorfal előtt elmondott beszédéből. Mi azt sem értjük, hogy került oda, hogy mondhatott beszédet, tudtunkkal nem volt sem a polgárőrség, sem a Fidesz se szervező, se meghívott.

Egy LMP tag beszámolója és értékelése

Józsefváros képviselői újból arról tettek tanúságot, hogy a társadalmi problémák megoldását azzal kerülik ki, ha jól végiggondolt és szakmailag megalapozott stratégiák helyett elterelik magukról a figyelmet és a társadalomból kisodródó emberek illetve az azokért valóban cselekvő szakmai szervezetek ellen uszítanak. Az alapszabályában deklaráltan az önkormányzati projektekben való részvételre alakult Orczy Egyesület vállalta hogy ezúttal elvégzi a piszkos munkát. Hiszen az talán túlzott kockázat lett volna ha maga Kaiser József vagy Ferencz Orsolya hirdet tüntetést a Kék Pont elé. De mire másra valók a civilek (a Fidesz szerint), ha nem arra hogy a párt helyett a nép nevében cselekedjenek. Félrevezető, pánikkeltő plakátokkal és kirekesztő beszédekkel támadjanak egy olyan szervezetet, amelyik hosszú évekkel ezelőtt figyelmeztetett arra, hogy Józsefvárosban ketyeg a drogbomba, és nincs kapacitása (és nem feladata) ezt egyedül megfékezni.
A tüntetésen, bár a kerületi szülőket várták, elsősorban nyugdíjasok jelentek meg, akik láthatóan nem annyira a fiatalokat és a gyerekeket, mint inkább saját magukat féltik a kábítószer-használóktól - joggal, hiszen a lopásoknak, rablásoknak amelyek a kábítószer problémájával együtt járnak gyakran ők az áldozatai. Ők ültek fel annak a demagóg érvelésnek, hogy a drogfogyasztásért és a drogszemétért nem a használókat büntető kormányzati (=fideszes) szabályozás, hanem a Kék Pont a felelős.

Elmondjuk századszor is, ahogy azt a Kék Pont munkatársai is tették: a drogfogyasztók többsége, aki hozzájuk jár, a kerületben lakik. Akkor is itt fog lakni, és itt fog tűt használni (és eldobálni) ha esetleg a tűcsere program elköltözik. Nem a drogosok jöttek a tűcseréhez, hanem a tűcsere a drogosokhoz.
Ha az önkormányzat nem a Kék Pont bevonásával akarja megoldani a kerületi droghelyzetet, arra vannak védhető indokai (bár sokat veszít azzal, hogy az országban kiemelkedő munkát teljesítő szakemberekkel szakítja meg a munkakapcsolatot). De a rémhírterjesztő, mocskolódó, habzó szájú felszólalások csak azt tudják bizonyítani, hogy ez az önkormányzat tehetetlen, és rossz szándékú, amikor fel akarja számolni azt a helyet, ahol a drogosoknak olyan szakemberrel kell találkozniuk, aki az első lépéseket meg tudja mutatni a leszokás felé. Mert valahogy a fideszesek szerint nem kell ilyen hely. Ki tudja, miért?

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2014 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr785772061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása