HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Közmeghallgatás karácsonyra

2013.11.10. 19:26 jt

Józsefváros újra közmeghallgatást fog kapni karácsonyra. A tavalyi évhez hasonlóan, újra ajándékvásárlásból eshetnek be a kerület polgárai december 18-án a közmeghallgatásra. A polgármester bejelentését az LMP képviselőjének hangos méltatlankodása kísérte:

Az ok pedig az, hogy ekkor már senkit nem érdekel a politika, azaz az időpont kitűzésével is próbálják csökkenteni a résztvevők számát, a részvétel lehetőségét. A polgármester úr egyébként nem mond igazat, csak tavaly volt a karácsony előtti napokban a közmeghallgatás, tavalyelőtt 15-én, előtte pedig december elején rendezte meg azt az önkormányzat. Az LMP javasolta továbbá, hogy az MNP3 projekt ügyében is legyen közmeghallgatás, a polgármester azt sem támogatta.

2 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika program részvétel 8ker testületi 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr1005623588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ultimahora 2013.11.25. 20:53:22

Az önkormányzati bérlakásállományhoz a jogelőd tanácsi rendszer, úgy jó hatvan évvel ezelőtt, az államosításnak nevezett elbitorlással jutott hozzá, s az ebből eredő sajátos hivatali mentalitás - ti., hogy ebül szerzett jószág ebül vész el - akarva-akaratlanul de rányomja bélyegét a "közvagyonná" lett ingatlankomplexumra, melynek "kezelői" az államszocializmusban sem igen voltak tisztában a valódi birtok- és tulajdonviszonyokkal. Ám akkor - sajátos paradoxon ez - lévén maga a rendszer is többé-kevésbé illegitim, a közfelfogás és az ebben közvetlenül érintettek is, egy ki nem mondott konszenzus jegyében, jobban tolerálták sőt szinte magától értetődőnek tartották az illegitim állapotokat, mely a két felet, a Nagy és Megváltoztathatatlan Mutyi jegyében egymás képére formálta.
Na ez az a lejárt lemez - a tanácsrendszerbeli zárványként működő ök.-i vagyonkezelő sajátos képződménye - melyre ma már senki sem akar táncolni, s hiteltelen, inkompetens voltuknál csak valódi legitimációjuk csekélyebb.

Az MNP3 - mely óhatatlanul cipeli magával az előző két program súlyos és megoldatlan terheit, mindenekelőtt egy valódi és átfogó szociális program hiányát - sem ma sem nyolc évvel ezelőtt nem volt képes szembenézni azzal a megkerülhetetlen ténnyel, hogy a legnagyobb egybefüggő (századfordulós) ök.-i bérlakásállomány mintegy 70-75%-át, nem legitim bérlők, hanem, mondjuk így, "álbérlők" lakják. Egy ilyen struktúrára - beszéltünk néhányszor erről Tamás - mely a benne lévők ellenérdekeltségénél fogva - képtelen úgy az épített mint a szociális "állag" megőrzésére, s mely megrekedt egy ötven évvel ezelőtti szociális, közegészségügyi szemléletnél, s a korszerű jogelveken és mai életviszonyokra alkalmazott ökológiai-urbanisztikai koncepciókról hallani sem akar, nos, minderre, csak a magáért lévő felújítási láz miatt milliárdokat költeni, több mint bűn, hiba.

Túloznék avagy demagóg lennék? Nézd csak meg (sokszor ajánlottam ezt) a seperc alatt leamortizálódott "magdolnás házakat", melyeket azonnal birtokba vett a helyi, kocsma-diszkó-drogtanya-bordély "szentnégyességet" fenntartó "elit", s az ilyen körülmények között önmaga mindennapi regenerációjára képtelen lakosság hiába futkos az egymásra mutogató különféle hivatalok között, s még örülhet, ha nem neki róják föl az élhetetlen állapotokat.
Szégyen ez Tamás, és elsősorban a tiétek, mindkét oldali képviselőké, akiknek valójában nincsenek szakmailag is értékelhető ismereteik az itteni állapotokról, s - néhány révült mosolyos díszvendég-kalauzolást kivéve - a lábatokat sem tettétek be a terepre. Viszont -és ezért írok most jó egy év után - te voltál az egyetlen aki szóvá tette, hogy a Rév8-cal és egy külső szakjogásszal közösen kidolgozott, és a polgármesteri kezdeményezésre elfogadott bérleményi jogviszonyrendezési projekt miért került a süllyesztőbe, és az ezt szorgalmazó polgármester miért hallgat erről mindmáig.Mert - súlyos ismerethiányaitok okán - nem tudhattok néhány alapvető tényt. Nem tudjátok - a különben jószándékú AVM-hez hasolóan - hogy itt nem 490 "üres lakásról" van szó, és pláne nem különféle "szociális rendeltetésű tartaléklakásról." Szó van viszont valójában évek-évtizedek óta befalazott lakásokról, soha vagy évek óta nem létező fantombérlőkről, lomokkal dugig telt pincékben számolatlanul elfolyó vizekről,- s mindez a gátlástalan bűnözés bevehetetlen bástyáiként fungáló önkormányzati tulajdonú bérházakban.

Ide felújítási programot hozni annyi, mint ha a valahai Kőmíves Kelement bízták volna meg, mármint, hogy "amit raktak délig, leomlik estélre", csakhogy itt nem egy peches asszony, de az egész lakosság "enyészik el."S immár - nem csak metaforikusan szólva - néhány szerény adat még. Tudod-e, hogy a - különben(jogellenesen)- engedélyezett albérlői rendszerben hányan legitim albérlők? Hogy hány fantombérlő van? Hogy hányan folytatnak virágzó üzleti tevékenységet (pl. engedélyezett /!/ fizetővendég-szolgálatot önkormányzati otthonukban? Hogy a bérleti szerződések de a jószolgálati intézményekkel kötött megállapodások is, féloldali jogfogyatkozásban szenvednek? Hogy a (közjogi blődlinek nevezhető) különféle "befogadói nyilatkozatok" konszenzuális hamisítványok.? Hogy a tervszerű megelőző karbantartást a "lakossági bejelentkezésre" hagyatkozó hibaelhárítás pótolja? S végül , hogy önkormányzati házban lakni, egyet jelent a teljes kiszolgáltatottsággal a fékevesztett csőcseléknek, s az elesettek és öregek rettegve lapítanak, s az ezerwattos őrjöngésben a munkaképes polgár is rendre képtelen a napi önregenerációra.

Épületfelújítási programot -benne zengzetes győzelmi jelentésekkel - lehet ugyan csinálni, de mindez annyi, mintha koszlott hajléktalanra adnánk szmokingot, s utána pezsgővel itatnánk le. És végül - ha már mi civilek úgyszólván sehol nem szólalhatunk meg - miért nem kérdezitek meg újra és újra, hogy mi lett a bérleményi jogviszonyrendezés három éve elfogadott tervezetével, és a Munkáért-lakhatás programunkkal?
Hoppá, nincs több karakterem. Nektek van?
süti beállítások módosítása