HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ludovika Campus: az évtized legnagyobb természetkárosítása Józsefvárosban

2013.10.30. 17:42 jt

Megtörtént velünk is, ami a Kossuth téren, és amit el szeretnénk kerülni a Normafánál vagy a Római parton: az utóbbi napokban a lakossággal és az önkormányzattal történő bármilyen előzetes konzultáció és értesítés nélkül kivágtak egy csomó fát a Ludovika téren. A motorfűrészek hétfőn jelentek meg, a romokat még ma estére sem tudták eltakarítani. A helyszínen tisztán megállapítható, hogy azok a fák kerültek elsősorban sorra, amelyek az épület előtt álltak, eltakarván a homlokzatát. Nem az számított, egészséges-e, beteg-e, szép-e, csúnya-e, fiatal-e, idős-e a fa, hanem hogy mekkora részt takar ki az épületből. Sajnos a kiemelt állami beruházásokról szóló törvény lehetőséget biztosít arra, hogy bárki lakókörnyezetét elpusztítsák bármilyen demokratikus kontroll nélkül.

ludovika-6.jpg ludovika-4.jpg
Ennek a méteres törzsű fának az volt a bűne, hogy lombkoronája eltakarta a homlokzatot, és őexcellenciája Orbán Viktor azt csak közelről vehette volna szemügyre, 100 méteres távolságból már nem. Korábban ezer embernek biztosított friss levegőt. Ezt a fát megpróbálták a "földszinten" kivágni, de ott nem sikerült. Bűne szintén az, hogy közel volt az épület sarkához, így biztosan volt olyan szög, ahonnan takart.

ludovika-7.jpg ludovika-8.jpg
Napokig tart még a romok eltakarítása is. Fa állott magában, most már szabad a tér

ludovika-9.jpg ludovika-1.jpg
Óriási törzsátmérő, betegségnek nyoma sincs Apró darabokban

ludovika-5.jpg
NKE: egy olyan miniszterelnök álma, aki az emberek millióitól beszedett adókat költi olyan dolgok elpusztítására, amelyeket ezek az emberek hoztak létre, ezeknek az embereknek okozott örömöt, és akiknek csak a szavazata számít, a véleménye jottányit sem

Emberek, ez nem más, mint legális bűnözés! A kiemelt állami beruházással megteremtik a jogi alapjait annak, hogy ne kelljen figyelembe venni senki véleményét!

Helyezzék hatályon kívül a kiemelt állami beruházásokról szóló törvényt!

Az ügyben sürgősen képviselő kérdést intéztem a polgármester és a hivatal felé. Amint választ kapok, itt nyilvánosságra hozom.

2 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: fakivágás 8ker lmp 2013 ludovika

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr975606679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komment2580 2013.11.02. 08:12:42

Közösségi faültetést kellene szervezni valahol a kerületben... így tiltakozni a felesleges, értelmetlen pusztítás ellen.

bodis.lajos 2013.11.04. 00:47:51

Hát, a közösségileg ültetett fiatal fák pedig a gondozás hiánya miatt mennek tönkre nagy számban. (Mint a 2012. tavaszi nagy faültetési akció után.) Intézményi és közösségi gondozás egyaránt hiányzik. Az intézmények és tisztviselők pedig sokszor inkább a közösségek megerősödése ellen hatnak, mint mellette.
süti beállítások módosítása