HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Leleplezések napja: pénz és sajtó

2013.08.14. 21:26 jt

Nagy leleplezések napja a mai. Kiderült, hogy az Egyenlítő blogot az MSZP környékén szerkesztik, valamint Soros pénzeli a civil ellenzéket. Micsoda meglepetés! Az első ránézésre pártblogról kiderült, hogy tényleg az! És még az is lehet, hogy az első ránézésre ellenzéki pénzemberről ki fog derülni holnap, hogy tényleg ellenzéki! Juhé!
Nagy felfedezés, hogy a politikusok inkognitóban is szeretnék befolyásolni a közvéleményt, a pénzemberek meg a politikusokat! Ez megy már 23 éve, nem?

Tényleg elegánsabb lett volna, ha eleve bevallják azt a nyilvánvaló tényt, hogy pártblogról van szó, most nem tökmindegy, hogy Gulyás Balázs Józsefvárosból szerkeszti-e az egyenlítőt vagy bármely más szoci? Miért ne szerkeszthetné? Éppenséggel a túloldalról Kocsis Máténak is lehetett valamiféle befolyása a Mandinerre.

A kép forrása: freepress.net Money, Media and Elections

Jogos igény az is, hogy a politikával foglalkozó szervezetek a Századvégtől a Millán át a Haza és Haladáson keresztül a CÖF-ig elmesélhetnék, miből tartják fenn magukat. Ez az a rendszer, amelyben benne van mindkét oldal, azok holdudvara, pénzemberei, és udvari sajtója: a függőségek és szívességek rendszerén keresztül bárki jut hatalomra, lesz, aki gúzsba köti a kormányzást, lesz aki visszakéri a szívességeket! Ez az a rendszer, ami csúcsra van járatva, és aminek a fenntartásában mindkét oldal érdekelt, nem véletlen, hogy a Fidesz a páratlan felhatalmazásával mindet lerombolt és átalakított, csak a párt- és kampányfinanszírozáshoz nem nyúlt, de a választási rendszer kétpúlusúságát megerősítette. Ezzel támadják egymást, de ebből élnek mindketten! Ezért nem lehet szövetséget kötni egyik oldallal sem, ez az a rendszer, amiből 23 év után végre ki kell törnünk!

Éppen ezért az LMP nagyobb összegű támogatásokat csak névvel fogad el. Sok ember kis adományából szeretnénk eltartani a pártot, hogy később se legyen senki, aki visszakéri a szívességeket. Egy kampányban talán a négy legfontosabb dolog: elvek, aktivisták, pénz és sajtó. Nincsenek se oligarcháink, se sajtónk, nekünk csak az aktivistáink és az elveink maradnak: fenntarthatóság, igazságosság, részvétel!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: kampány politika civil mszp fidesz rendszerkritika pártfinanszírozás fenntartható kampányfinanszírozás kocsis józsefváros 8ker 7ker aktivisták lmp 2013 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr685461028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása