HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ne kelljen pénztárgépet cserélni a legkisebbeknek!

2013.08.07. 16:29 jt

Az online pénztárgépek bevezetésének módja ellen tartott demonstrációt az LMP szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium fővárosi épülete előtt. Az ellenzéki párt teljes állami kompenzációt kért a legfeljebb két pénztárgépet használó cégeknek, az alanyi áfamentességen kívül eső boltosoknak pedig nem tennék kötelezővé az új eszközök beszerzését.

Csárdi Antal, az LMP országos választmányának tagja a demonstrálók előtt hangsúlyozta, nem az online pénztárgépek bevezetése, hanem annak átgondolatlan végrehajtása ellen tiltakoznak.
Hozzátette, a kormány ugyanis eddigi lépéseivel gyakorlatilag megszüntette a versenyt az online pénztárgépek piacán, így azok a hagyományos készülékek kétszeresébe kerülnek, amit a gyakran eddig is veszteséges kis- és mikrovállalkozások már nem tudnak önerőből beszerezni.
Az ellenzéki politikus közölte, a pénztárgépekhez kapcsolódó, várhatóan havonta több ezer forintra rugó adatszolgáltatási díj szintén megfizethetetlen költséget jelent majd a kis üzletek tulajdonosainak.
Csárdi Antal elmondta továbbá, elfogadhatatlannak tartják, hogy az ezzel megbízott társaság májusig egy offshore cég tulajdonában állt, majd ezen külföldi cégnek az ügyvezetője vette át az adatforgalmat bonyolító vállalat tulajdonjogát.
Az LMP a helyzet megoldása érdekében arra kérte a kormányt, hogy a nagy multinacionális cégekhez hasonlóan a kis- és középvállalkozásokkal is kössön stratégia megállapodást. A párt emellett törvényjavaslatot nyújt be, amelyben azt kezdeményezi, hogy az állam két pénztárgépig nyújtson teljes kompenzációt az online átálláshoz, az alanyi áfakör mentessége alá nem eső vállalkozóknak ne legyen kötelező az új gépek beszerzése – mondta Csárdi Antal, aki megjegyezte: utóbbi vállalkozóknak azonnal be kell fizetniük az áfát, így az adóhatóság őket az online pénztárgépek nélkül is hatékonyan ellenőrizheti.
Száraz Dorka a demonstráción felszólaló kisvállalkozó egyebek mellett azt nehezményezte, hogy az állam csak azoknak a kis cégeknek biztosít 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatást az online pénztárgépek beszerzéséhez, amelyeknek nincs adóhátralékuk. A vállalkozó szerint ugyanakkor mára rendkívül kevés ilyen kis üzlet maradt a folyamatosan növekvő állami terhek miatt.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika fidesz parlament lmp 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr45449929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása