HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Trafikhelyzet Józsefvárosban

2013.06.20. 22:28 jt

A botrányos, titkosított, így több európai értéket sutba vágó trafikügy helyi szálairól.

A cikk már több szempontból aktuális: egyrészt még nem számoltunk be arról, hogy az LMP önkormányzati képviselőjeként már május 22-én képviselői kérdést tettem fel a polgármesterhez a témában, másrészt hogy a Fidesz a tegnapi testületi ülésen is úgy gondolta, hogy a trafikok körül minden rendben van, és harmadrészt, hogy ma egy igen átfogó oknyomozó cikk jelent meg, hogy játszotta át a koncessziókat a Fidesz a hátországnak, amely lényegi ponton egészíti ki eddigi információimat.

A dolgok tegnapi állása szerint a sajtó által azonosított 4 olyan csoportból, amelyek szakmányban, azaz általában százasával nyerték a koncessziókat, három jelen van Józsefvárosban, a mai cikk nyomán azonban már mindegyik. Lássuk ezt részleteiben!

A lentebb található kerületi nyertesek listájában nem véletlenül narancs színnel jelöltem azokat, akikről írok még ebben a cikkben, fenntartom ugyanakkor, hogy kevésbé valószínű névazonosságok előfordulhatnak, ekkor kérésre törlöm a kijelölést. Fenntartom ugyanakkor azt is, hogy aki fekete színű maradt, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem azt, de azt mindenképp, hogy nem bizonyított.

Józsefvárosban a következők nyertek trafikjogot július 1-jétől (dőlt betűvel az önkormányzati helyiségért folyamodók):

Csarni Anita, Csíkos Norbert Zoltán, Dienes Éva Irén 2x, Dimicné Bencze Ágnes Nikolett, Dvorszki Gyula, Gyenge István, Gyenge Istvánné 2x, Gyenge József, Horváthné Rapolder Ágnes Zsuzsanna, Huszár Péter Tamás 2x, Illés Mónika, Jónás Andrea, Kremmer Lászlóné, Krizsán Csaba 2x, Matusek Mónika Gyöngyi, Molnár Tamás, Nagypál Zoltán, Oláhné Berta Mariann Mercédesz, Ozibiusz Pál Mihály, Ozibiusz Pál Mihályné 2x, Paszternák Krisztina, Prokai Imre, Rádliné Wagner Andrea Csilla, Riefl Nándor, Rigó Anna, Sári Éva, Schill-Bene Lilla, Soós Ádám, Szijártó Rita, Sztanó Tamás, Takács György László, Takács Péter, Tálas Katalin, Tátos Nándor Ádám, Tóth Ágnes, Varga Krisztina, Varnyú Csaba, Viszokay Árpád

Nézzük a nagyobb csoportok helyi tagjait!

Ozibiusz Pál Mihály a VIMPEX Drink kft köréből nyerte el a koncessziót valószínűleg strómanként. A vietnami ügyvezető (Vu Quy Dong) egyébként sajtóhírek szerint a dolgozók nagy részét még tavaly vagy idén év elején kijelentette a cégből, és új cégekben helyezte el valószínűleg azért, hogy kerülje a feltűnést. Ez a kör közel 40 trafikjogot nyert országszerte (egy hónapos adat), az említett úr feleségével hármat kerületünkben. Prokai Imre is valószínűleg Vimpex dolgozó, egy trafikkal. A Sárkány Center - Vimpex csoportról sok információ található itt.

Dienes Éva Irén két trafikot nyert, és egy címen lakik egy ilyen, felettébb ritka nevű hölgy Dienes Zoltánnal, aki a CBA igazgatóságának tagja, továbbá egy bizonyos Dienes Zoltán cége kültag Dienes Éva Irén bt-jében. Viszokay Áprád szintén CBA igazgató, szintén nyert a kerületben. A CBA csoport koncesszióiról itt olvashatnak!

Friss fejlemény, hogy a HVG felderítette, hogy néhány kerületi koncessziónyertes az egész országot behálózó, és az összes koncesszió legalább 10%-át elnyert Continental csoporthoz tartozik. Ők Molnár Tamás, Csíkos Norbert Zoltán, Tátos Nándor Ádám és Takács Péter. Azaz elmondható, hogy nagyjából a kerületben is teljesítették a penzumot, azaz az összes koncesszió 10%-át, 43-ból 4-et.

A Negyedik Köztársaság Párt meghekkelte a dohánybolt táblákat. Fotó: hvg/facebook/4K

Vannak egyéb érdekességek is: pédául a nyertesek között kisvállalkozó helyett menő éttermek tulajdonosa is (ebben a cikkben olvasható), valamint a VPB május 6-i ülésén egy olyan cégnek adtunk bérbe helyiséget trafik céljára, amelynek tulajdonosa vagy ügyvezetője nincs a nyertesek között (PRT-Start kft), és kft amúgy sem üzemeltethet trafikot. Közben ezt a hibát korrigálták, és kiderült, hogy ez a cég Sári Éva koncessziójával nyit majd a Práter 30-32-ben.

Akik még önkormányzati helyiségben nyitnak trafikot: Huszár Péter Tamás, aki a Nyolcpipa bt-vel a Bródy S u 36-ban bérel helyet, Tóth Ágnes, aki harmadik (!) bérlőtárs lesz 31m2-en (!!) egy József krt 48. alatti helyiségben. Dienes Éva Irén Regina Tabak bt-je a Népszínház utca 21. alatti önkormányzati bérleménybe szeretne albérlőként beköltözni. Véletlenül ezen a címen található egy CBA áruház is. Ez az ügy egyelőre függőben van, mert a főbérlő DIWA Plusz kft kérdésemre egyelőre nem nyilatkozott, hogy mivel igazolta, hogy átlátható szervezetnek minősül annak ellenére, hogy külföldi tulajdonosa is van. A következő bizottsági ülésen Jónás Andrea ügyét fogjuk tárgyalni.

Ezeket a híreket fűszerezi, hogy több forrásból megírta a sajtó, hogy helyi fideszesek döntöttek vagy véleményezték a pályázatokat, amelyeknek hozzájuk sem szabadott volna kerülniük. A polgármestertől megkérdeztem, hogy Józsefvárosban a Fidesz frakció vagy a választókerületi elnök döntött-e a kérdésben?

Azt válaszolta, hogy itt minden tiszta.

Ha új tények jelennek meg, a cikkünket folytatjuk, addig is várjuk a további információkat a jozsefváros@lehetmas.hu címre!

Jakabfy Tamás,
önkormányzati képviselő, LMP

4 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika fidesz korrupció kocsis józsefváros átláthatóság 8ker lmp 2013 narancsuralom

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr785342317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2013.06.21. 01:08:27

nagyon jó , hogy te lettél a tanácsadó, írni már tudsz is, olvasni nem mindig, de az nem is számít; meg nem is elvárás.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.21. 10:01:22

@Lesley: Köszönöm az építő hozzászólást. Nyugodtan megtehetted volna a vonatkozó cikknél. Ott válaszolnék is rá.
Hogy visszatérjek az itteni tárgyhoz: gratulálok, hogy leszoktál.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2013.06.21. 10:16:29

@jt: :)
akkor lassan írom, hátha felfogod: OL-VASD EL MIT ÍR-TÁL.
szerintem ez alap már ötödikes kortól; de nem elvárás egy kommunikációs tanácsadótól.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.21. 11:30:04

Na jó, volt egy mondat, ami nem volt befejezve (Sári Éva), és volt egy elütés (é helyett á vagy fordítva).
És ha már belejavítottam, kiemeltem dőlt betűvel az önkormányzati helyiségért folyamodókat. Egyéb kérdés?
süti beállítások módosítása