HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ingyen közterület használat építkezéshez

2013.03.18. 14:52 jt

A mai bizottsági ülésre visszahoztak egy két héttel ezelőtti előterjesztést. A hivatal egy építkezéshez javasolt ingyenesen közterület használati hozzájárulást adni a Práter és Futó utca sarkán a Corvin sétány szélén. Persze, derék dolog, hogy ebben a helyzetben is épül a kerület. Az építés technológiája azonban olyan, hogy a ház széle a telekhatáron van, tehát az építéshez a járdát teljesen és az utat részlegesen le kell zárni. Méghozzá 10 hónapra. Ennek "listaára" 186 forint lenne négyzetméterenként és naponta. Vajon miért nem fordul meg az önkormányzat és a hivatal fejében, hogy a forgalom akadályozásáért felszámított "kárt" a befektető valamilyen módon kompenzálja? Miért nem lehet díjcsökkentést kérni a díj teljes elengedése helyett?

A közterület-használat díja teljes áron maximum 2 millió forint lett volna. A projekt összértéke milliárdokban mérhető.

Azt gondolom, hogy a közterület használatok rendjében nincs rend a kerületben (lásd még március 15.). Legközelebb a kocsmák nyári kitelepüléséről fogok írni, hiszen nemsokára jön a szezon.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: közterület józsefváros 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr425143386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klára Freud 2013.03.19. 05:54:03

Akárcsak a Klauzál környékén az ingyenes parkolás a környék lakosainak... a Godzsu-udvar parkolóháza meg tök üres!
süti beállítások módosítása