HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Március 13-14: a Palotanegyed lezárva!

2013.02.24. 12:15 jt

A március 15-i állami ünnepség megrendezésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szokás szerint kérte a Nemzeti Múzeum környéki közterületek lefoglalását.

Az idei év azonban egy igazi unikum: a parkolási tilalom mérete szép nagy (lásd a térképmellékletet), és azt már március 13-tól szerdától kérik, azaz két teljes hétköznapra is zárva tartják a fél Palotanegyedet. A hétfői bizottsági ülésen hiába érveltem, hogy a közvetlen környéken kívül a lezárás az ünnepet megelőző két teljes hétköznapon nem indokolt, a rendezvény parkoltatására elég volna március 14. 18 órától engedélyt adni. A kormányoldalt a logikus érvek szokás szerint nem hatották meg, a szavazógép szépen működött, a Palotanegyed két napon keresztül fölöslegesen zárva lesz az ott lakók és a vendégek autói előtt. Kivéve, ha a blogolvasók közössége a nyilvánosság erejével eléri, hogy az önkormányzat bizottsága ne adja meg ilyen hosszú időre a hozzájárulást vagy a minisztérium ne éljen vele a szükségesnél hosszabb időre és nagyobb területen.


Palotanegyed lezárva nagyobb térképen való megjelenítése

A holnapi bizottsági ülésre még a lezárás kiterjesztését is megszavaztatják (ez már ábrázolásra került a térképen). A múzeum körül levő főutak továbbá a főváros fennhatósága alá tartoznak (Baross u. Múzeum krt), nyilván ezeken is lesznek lezárások.

A Palotanegyed Józsefvárosnak az a része, amely a szűk utcák és a nagy népsűrűség és intézménysűrűség miatt állandó parkolási feszültségekkel küzd. Friss és pontos adatokkal nem rendelkezem, de megkockáztatom, hogy a területen kiadott lakossági parkolási engedélyek száma meghaladja a parkolóhelyek számát.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: parkolás józsefváros 8ker 2013 belső józsefváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr65101456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása