HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Hajléktalan ügy: van pofájuk hozzá

2012.11.14. 01:07 jt

Az Alkotmánybíróság mai döntésének kihirdetésekor az index.hu cikkében a Józsefvárosi Önkormányzatot a hír kommentálására kérte. Ez a nyilatkozat született:

A nyolckerben nem büntettek

A Józsefvárosban egyetlen hajléktalant sem büntettek meg. A hajléktalanokkal leginkább keménykedő kerület tájékoztatása szerint a kitiltás ellenére sem voltak bírságolt a közterület felügyelet. A VIII. kerület sajtóirodája szerint az elmúlt egy évben „maximum annyi történt, hogy az utcán fekvő hajléktalanok a közterületesektől tudták meg, hogy hol találnak segítséget, és emberhez méltó elhelyezést”.

Nos, büntetni tényleg nemigen büntettek. De akkor lássuk, hogy hogy tudták meg a hajléktalanok a közterületesektől (naná, hogy nem rendőröktől!), hogy hol találnak segítséget (nem ám azt, hogy hova tessenek befáradni).

Első eset: egy aktivista, aki hajléktalannak adja ki magát

Mint látjuk, semmi felesleges erőfitogtatás, csak segíteni jöttek. Ugye milyen jó, hogy a kerületben azóta is minden segélykérő hívásra azonnal nyolcan szállnak ki? Az aktivista teljes sztorija elolvasható itt.

Második eset: az ember, aki a kövön üldögélés szabálysértését követte el:

Nyilván ezt a papírt akkor állították ki számára, amikor a közterületesek az emberhez méltó elhelyezéséről intézkedtek. (Teljes sztori itt.)

Harmadik eset: az emberek, akiknek segíteni akartak a szabálysértési irodában (pardon, segítség és emberhez méltó elhelyezés irodában):

A kerekesszékes és járókeretes hajléktalant nyilván azért viszik be a szabálysértési irodába a rendőrök, mert ott segítenek nekik a közterület-felügyelők. A TASZ cikke elérhető itt.

Negyedik eset: az aktivista, akit a rendelet elleni tüntetésről vittek be a kapitányságra, és büntettek meg (sztori itt):

"Három évre próbára bocsátották azt a szociális munkást, aki márciusban zenés demonstrációt szervezett a nyolcadik kerület szegénységellenesnek és kirekesztőnek tartott rendelete ellen. Ferencz Norbertet hatósági rendelkezés elleni izgatás miatt ítélt el a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A szociális munkást uszítással vádolták."

Tényleg nem történt semmi rendkívüli. Ennek észrevételezéséhez gratulálok az egész sajtóosztálynak, kezdjük alulmúlni Papcsák színvonalát.

(További cikkeink a témában.)

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat hajléktalan 2012 kocsis józsefváros 8ker lmp jakabfy

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr424906227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simplicio 2012.11.19. 02:13:30

Hihetetlen mennyire hazug és cinikus ez a fideszes banda. Ezért is le kell váltani a Fideszt 2014-ben.
süti beállítások módosítása