HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Magyar Közgéptársaság

2012.07.11. 21:54 jt

Az LMP ma újra megkísérelte felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy Simicska volt Fidesz pénztárnok és Fidesz APEH elnök Közgép nevű cége szippantja ki befizetett adóforintjaink milliárdjait a zsebünkből. Ebben az országban más cég nem nyerhet nagyobb összegű közbeszerzést, ha szükséges, külön kormánydöntésben még meg is növelik a fedezetet, és a többi ajánlattevőt kizárják az eljárásokból.

A Fidesz szóvivője az LMP központja elé vonult sajtótájékoztatót tartani, mintha nem is a Fidesz, hanem a Közgép szóvivője lenne, és azt merte mondani (a.k.a volt pofája azt mondani), hogy az LMP képviselői a parlamentben dolgozzanak. Igen ám, csak a parlamentben nem vették napirendre sem az LMP állami korrupció elleni törvényjavaslatát. Amikor pedig Schiffer András az oligarcha vizsgálóbizottság megalakítását kezdeményező gyűjtőív aláírására kérte, a Közgép szóvivő asszony elhagyta a helyszínt.

Fidesz-amnesztiát most sem kérünk, csak azt, hogy ne lopják tovább a közpénzünket!

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY
 

Az LMP az oligarchák ellen: figyelmeztető demonstráció a Simicska-birodalom kapujában

 

Ma fideszes oligarchák irányítják az országot; Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a gazdaságban és a törvényhozásban is élet-halál urai. Ezért demonstrálnak ma az LMP aktivistái és országgyűlési képviselői a Közgép Zrt. épületénél.

 

A demokrácia lényege nagyon egyszerű: minden hatalom a népé. Nem a pártok kampányát finanszírozó vállalkozásoké, nem az egykori pártpénztárnoké, pártközeli oligarcháké. Demokráciában a választók felhatalmazásból kormányzó politikusok soha nem engedhetik át befolyásos vállalkozóknak a kormányrudat. Soha nem képviselhetnek magánérdekeket a közérdek helyett.

 

Ma Magyarország sajnos ebből a szempontból sem demokrácia. Orbán Viktor hiába mondta azt a 2010-es választás éjszakáján, hogy a választók megdöntötték az oligarchák rendszerét: ekkor jött csak el az ő idejük. Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, a Fidesz két retteget milliárdosa a háttérből átvette az irányítást a gazdasági élet felett. Ma szinte mindenki, aki közpénzek elosztásáról dönt, Simicska vagy Nyerges embere, legyen szó az állami cégek, az EU-s forrásokat elosztó fejlesztési ügynökség, vagy a közbeszerzések és a gazdasági verseny tisztaságát felügyelő intézmények vezetőiről. A Nyerges-Simicska akolból érkezett maga a fejlesztési miniszter is, de biztos, ami biztos alapon felvette főtanácsadónak Nyerges Zsolt testvérét.

 

Most ők mondják meg, milyen törvényeket hozzanak, hogy ki kapja az állami megbízásokat. Így aztán nincs mit csodálkozni azon, hogy a Közgép és a Simicska-Nyerges tandem többi cége immár több mint 300 milliárd forint értékben kapott állami megbízásokat. Legyen szó útépítésről, vasútfelújításról, állami hirdetésről, környezetvédelmi beruházásról, mindent ők visznek. Hazugság azt mondani, hogy így legalább hazai vállalkozásokhoz kerül a pénz, hiszen legtöbbször más, olcsóbban dolgozó magyar vállalkozásokat tesznek tönkre, és gyakran az előző kormány által is preferált külföldi cégekkel dolgoznak együtt.  

 

A magyar állam ma az oligarchák állama. Nem a magyar állampolgárok közössége, csupán néhány milliárdos pénzszivattyúja. Azért vagyunk itt, hogy a feje tetejéről a talpára állítsuk a demokráciát, és visszafoglaljuk az országunkat. Véget akarunk vetni annak, hogy miközben újabb adókat és megszorításokat vezetnek be, addig számolatlanul öntik a milliárdokat a Simicska-Nyerges cégekbe. Hogy véget vessünk annak, hogy a választott képviselők helyett az oligarchák kormányoznak. Hiszen demokráciában minden hatalom a népé. 

 

 

Budapest, 2012. július 11.

 

 

LMP Sajtó

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika maffia parlament korrupció költségvetés performansz 2012 pártfinanszírozás közpolitika jávor schiffer lmp narancsuralom

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr414646590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása