HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Március 15-e Erzsébetvárosban

2012.03.28. 11:43 LMP 678

A hagyományoknak megfelelően március 15-én több kitüntetés átadására került sor.  Ezek: az "Erzsébetváros Díszpolgára" cím, a "Pro Urbe Erzsébetváros" díj, az "Erzsébetváros Mestere" kitüntetés, az "Erzsébetváros Sportjáért" díj.  A díjak adományozására az önkormányzat eseti bizottságokat hozott létre 2012. február 16-án. A tavalyi botrányból  (amikor egyes eseti bizottságok ellenzéki tagjai formai hibákat találtak, illetve egyes kitüntetendőkkel nem értettek egyet) a fideszes kerületvezetés egyetlen következtetést vont le: az ellenzéki képviselőket távol kell tartani a bizottságoktól, így azok nem tudnak okvetetlenkedni.
Nem fogadom el azt a demokráciafelfogást, amely az erzsébetvárosi Fidesz kizárólagos döntésébe utalja az Ezsébetvárosért kiemelkedően sokat tevékenykedő díjazottak kiválasztását.

A március 15-i ünnepségen is a szokásos formájukat "hozták" a fideszesek. A beszéd egy része az elmúlt nyolc évet ostorozta (1848. március 15. apropóján!!!), egyébként semmitmondó volt. A pártok (mi is) előzetesen leadták a koszorúzók névsorát, mégis sikerült a tavalyi listát felolvasni.
Az igazi botrány azonban nem ez volt, hanem az, hogy a pártok után nem szólították név szerint a koszorúzásra készülő civil szervezeteket és a nemzetiségek képviselőit, hanem nagyjából egy "aki még akar koszorúzni, az tegye" felszólítással alázták meg őket (nyilvánvalóvá téve, mennyire fontosak e szervezetek számukra)!

Nem tudom, mikor lesz olyan, hogy Erzsébetvárosban a fideszes kerületvezetés valamit normálisan csinál!

Moldován László, képviselő

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2012 7ker moldovan

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr744345491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása