HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Kreatívkodás a BKV-nál a Fidesz alatt is

2012.02.18. 12:03 jt

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KdB) a tegnapi napon 2 millió Ft-ra bírságolta a BKV Zrt-t, mert a vállalat törvénysértő módon írta ki a reklámfelületei hasznosítására vonatkozó pályázatot. A KdB határozata alapján a BKV-nak közbeszerzést kell kiírni a hasznosításra, és azt is megemlíti, hogy a pályázati kiírás súlyos versenykorlátozó kitételeket tartalmazott.

Az LMP Fővárosi Frakciója több alkalommal is kifejtette aggályait a reklámfelületek tervezett hasznosításával kapcsolatban. A közgyűlésen elhangzott vitában azonban nemcsak kritikánkat fogalmaztuk meg, hanem módosító indítvánnyal is éltünk, amelyben új, a közbeszerzési törvénnyel összhangban lévő eljárás kiírására utasítottuk volna a BKV-t. Ezt a javaslatot a Fidesz többség leszavazta. A Közgyűlése jegyzőkönyve itt elérhető (a BKV napirend tárgyalása a 124 oldaltól).

Az LMP botrányosnak tartja, hogy a BKV mai helyzetében is a vezető kormánypárti döntéshozók a „nyereséges” üzletágak kiszervezését, közpénzekkormány közeli vállalkozókhoz terelését erőltetik. Magyarország mai politika, gazdasági helyzetét sajnálatosan jellemzi, hogy olyan pályázati kiírás született, amin csak két Simicska Lajos érdekeltségű cég adhatott be érvényes ajánlatot. Még elszomorítóbb, hogy 2012-ben Magyarországon a Fidesz-közeli és a közszolgálati média szinte semmilyen ezzel kapcsolatos hírről nem számol be.

Budapest, 2012. február 16.

LMP Budapest Sajtó

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: budapest bkv 2012 8ker 7ker 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr214129412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása