HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A hajléktalanság szociális, nem pedig rendészeti kérdés!

2011.09.19. 00:23 budapest 678

4 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: kampány hajléktalan józsefváros 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr323237321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2011.09.19. 00:54:44

Természetesen a rendőrség és a közterületfelügyelet munkáját nem növeli, hanem erősen csökkenti, ha végrehajtható rendeletet kapnak végre. Ha nem kell kizárólag tettenérésre koncentrálniuk, hanem az ittas vezetéshez hasonlóan egy könnyem megítéhető állapot esetén is eljárhatnak. Egy olyan állapot esetén, amelyik az esetek döntő részében közrendvédelmi problémát okoz.

Természetesen a takarításra sem az "adjunk több pénzt" a megoldás, hanem a 4000 bevándorolt hajléktalan által termelt elviselhetetlen szemétmennyiség újratermelődésének megelőzése.
Kedves kis környezetvédők vagytok, mondhatom;)

A kesze-kusza, láthatóan szakértelemmentes gondolataitok gyakorlati megvalósítását oly szívesen végignézném. Asszem a Comedy Centralon kerülne bemutatásra...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.09.19. 10:59:44

Kéremszépen: az ittas vezetéssel ne tessék keverni! Az ittas vezetés _kivétel nélkül_ _minden esetben_ _közvetlenül_ veszélyezteti az utakon levők _életét_ (mert pl a reakcióidő növekedését okozza). A hajléktalanság csak _más dolgokkal párosulva_ _zavarja_ a közterületen tartózkodókat.

Összesítve: nem minden esetben csak másdolgokkal párosulva, nem veszélyezteti, csak zavarja, és nem az életét, csak a komfortját. Teccikérteni: Jereván rádió.

08.szabogabor 2011.09.19. 11:35:22

Van némi tudásod szakmádnál fogva a statisztikáról. Az ittas vezetés jóval ritkábban okoz autóbalesetet, mint amilyen gyakorisággal okoz köztisztasági és más közrendvédelmi problémát az életvitelszerű utcai tartózkodás, és a kukázás. Az egyiket büntetjük, a másikról meg beszélgetünk.

Egy karambol nyilván súlyosabb veszély, mint a köztisztasági szabálysértés, vagy a rongálás, de ez a büntetőeljárásban súlyozásra kerül.

Azt támogatjátok, hogy egy nyilvánvaló közösségi viselkedési kockázat szankció nélkül maradjon?

08.szabogabor 2011.09.20. 14:26:10

Minden napra jut egy kínos LMP-eset. Mára - minő véletlen - Vágó Gábor parlamenti képviselőtök összehívta a Lakhatási Albizottság ülését, melyet ő elnököl. Gondoltam, megnézem má' mit míveltek arrafelé, ha már tegnap azt hazudtátok parlamenti felszólalásban, hogy mi 7 millió forintot költöttünk ebben az évben kilakoltatásra. A valós összeg 0 forint, dehát ez most mindegy.

Szóval a bizottság ülésére meg volt hívva az összes civil - vagy annak látszó - szervezet. Vágó Elnök Úr sorra bemutatta őket, így a Város Mindenkié Csoport képviselőit is. Misetics Bálintot jelesül. Ugyanolyan civilként, mint a többit. Na, vártunk a végéig, hogy vajon amíg eljut a szó Miseticsig, tán mexűnik a hülyének nézés, és esetleg a szómegadásnál az elnök elmondja, hogy ki is valójában Misetics kolléga. Nem tette, úgyhogy a Máté volt kénytelen fölhívni az elnök figyelmét, hogy nem kéne a bizottságot félrevezetni: Misetics Bálint ugyanis az LMP lakhatási szakértője.

Volt némi zavarodott csend a teremben. Ebben a kínos csendben az elnök is osztozott. Valamiért úgy tűnt, kínosan érinti az ügy...

Mikor vállaljátok már föl saját magatokat?
süti beállítások módosítása