HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A terézvárosi Fidesz-KDNP fél a nyilvánosságtól?

2011.07.05. 11:07 jt

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen a Fidesz-KDNP többség minden ész érv ellenére nem szavazta meg az önkormányzat átláthatóságának érdekében benyújtott LMP-s előterjesztést. Az ökopárt úgy módosította volna a helyi szervezeti és működési szabályzatot (szmsz), hogy a jövőben a testületi üléseket közvetíteni lehessen. Erre mondtak nemet a Fidesz-KDNP-s képviselők.

Terézvárost az utóbbi pár évben folyamatosan ingatlan ügyekkel kapcsolatos botrányok rázták meg. Itt lett volna az alkalom, hogy lezárjunk egy sötét korszakot a kerület történetében, de a terézvárosi Fidesz-KDNP továbbra is a lehető legkisebb nyilvánosság mellett kívánja meghozni a döntéseket.

Jelenleg is nyolc - Andrássy út 3., 8., 19., 21., 23., 47., 52. és 68. - értékesítését vizsgálják a nyomozó hatóságok hűtlen kezelés gyanúja miatt. A lakók és a civilek folyamatos tiltakozása ellenére plázává akarták alakítani a Hunyadi téri piacot, ki akarták vágni a Nagymező utcai és Jókai téri fákat. Ezek a döntések mind a terézvárosi képviselő-testületben születtek meg a helyi lakók bevonása nélkül.

A jelenlegi többségnek nem kellene félnie a nyilvánosságtól, hiszen egy kerületi vezetésnek nem lehet takargatnivalója azok előtt az állampolgárok előtt, akik érdekében működik. A Fidesz tavaly ősszel azzal kampányolt, hogy  alapvető változásra van szükség Terézvárosban . Ezt a változást sajnos nem látni, hiszen a Fidesz ugyanúgy, mint az előző vezetés ellenzi az ülések közvetítésének lehetőségét.

Cake Olivio terézvárosi önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: lmp 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr883041116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása