HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefvárosi Mozaik 1. - Mi lesz a Környezetvédelmi Alappal?

2011.06.20. 09:14 jt

Józsefvárosban van egy Környezetvédelmi Alap, amely alapvetően zöldfelületek telepítését végzi. Azaz végezné, mert nem végzi, csak projektpénzből történt az utóbbi években fásítás. A múltkor a polgármester tette egy előterjesztést, amely a következőket tartalmazta az alap eddig dedikált bevételeivel kapcsolatban:

A 2. pontban taglalt egységes költségvetési szemlélet alapján nem szerencsés a rendelet szövegezése - "fapótlás pénzbeni megváltási összege az Önkormányzat Környezetvédelmi Alapját illeti." - hiszen valamennyi bevétel a költségvetés bevétele.

Amely paragrafus pedig hatályát vesztené a Környezetvédelmi Alap rendeletből:

6. § (1) Az Alap éves pénzmaradványa nem vonható el, más célra nem csoportosítható át.
(2) A pénzmaradvány az Alap céljainak megfelelő feladatra a következő naptári évben felhasználható.
(3) Az Önkormányzat éves költségvetésében az egyéb környezetvédelmi feladatokra vonatkozó előirányzatok meghatározásakor az Alapban lévő összeget sem csökkentő, sem növelő tényezőként nem lehet figyelembe venni.

A tervezet nem is került tárgyalásra, visszavonták. A csütörtöki ülésre egy enyhébb formában visszajött. A fenti hatályvesztés mellett lenne évi 10 millió mindenképp az alapban:

Ha az alap forrásai az adott évben nem érnék el a 10 millió forintot, akkor a tárgyévi költségvetési rendeletben egészítsük ki a keret összegét.

Ez így már viszonylag rendben is volna, már csak azt nem értem, hogy miért kell hatályát veszteni annak a paragrafusnak, amely nem engedi az Alap forrásait elvonni. Miért, ha csak azért nem, mert el akarják vonni? Valakinek ötlete?

Volt egy alternatív javaslatom, hogy az Alap "szállhasson be" a projektekbe a zöldfelület kialakításának erejéig, de ne vonják el a forrásait, de a többség ezt az előterjesztést megszavazta. Folytatása következik.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2011 8ker józsefvárosi mozaik könyezetvédelmi alap

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr882999457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása