HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Esztergom 2.0

2011.05.19. 08:50 palkotamas

Erzsébetvárosban – ma úgy néz ki – bezárják a Janikovszky iskolát. Mint másutt annyi másikat.

De ez valahogy még elborzasztóbb történet. Az intézmény eddigi eredményei – az óriási túljelentkezés, ami a színvonalat jelzi, a felvételik biztató volta – a kerület kevés előremutató, hosszú távon is fönntartandó eredményét jelentik. Viszont az iskola még a szocialista vezetés idején fejlődött, ami a mostani testületi többség számára vörös posztó. Földarabolják.

A szülők a pedagógusokkal és több helyi civil szervezettel karöltve tiltakoznak. Egy jól működő oktatási intézmény, ami a felzárkóztatás, az integrálás és a kiemelkedő képességűek fejlesztése feladatát is kiválóan végzi, sokak számára alapérték. Már az is komoly fejtörést okozott, amikor a középiskolai osztályok finanszírozásának megvonásáról szóltak a hírek, de ez mindenkinél kiverte a biztosítékot. Mindenkinél, kivéve a többségi frakciónál és a polgármesternél.

Úgy tűnik, éppúgy, mint Esztergomban, a többség itt sem sokat törődik a polgárok közös jövőjével. Igaz, itt nincs egy erős ellensúly, mint ott a polgármester asszony, így könnyebb is keresztülverekedniük akaratukat a polgárokkal szemben.

Bár akadnak hiányosságok. Ez a jövőfölélés több szempontból is támadható jogilag. Az eljárásrendnek nem volt megfelelő a döntés előkészítése. A jól működő oktatás talán mégsem olyan könnyen leépíthető.

Egy nyilvánosságra került hangfölvétel azt a gyanút is fölveti, hogy a bezárásnak elsősorban pártpolitikai okai vannak. De ezen gyanúk remélhetőleg alaptalanok. Bízzunk benne, hogy az oktatás színvonalánál nem mérvadóbb a pártpolitikai lojalitás, hovatartozás! Bízzunk benne, hogy a közszolgálati lojalitás, amit igen szigorúan tart az iskola igazgatója, elegendő a pártatlan és megfontolt, közös jövőre figyelemmel lévő döntéshez! Bízzunk benne, hogy a május 20-i reggeli rendkívüli ülésen megfontoltan, felelősen döntenek a képviselők!

És bízzunk benne, hogy meghallják az önkormányzat épülete előtt tüntető tömeg hangját is!

Május 20-án reggel héttől a Janikovszky iskola megmentésére létre hívott civil szervezet mindenesetre hallatja majd a hangját Erzsébetváros önkormányzata előtt: demonstrációt szervez oda. És mi is ott leszünk. Osztolykán Ágnes országgyűlési képviselő, Moldován László önkormányzati képviselő, és az LMP számos tagja – egyeztetve a civilekkel, nem kívánva elvenni tőlük a teret – ott lesz.

De – hogy jobban hallatsszon a polgárok hangja – mindenkire számítunk reggeltől, aki szívén viseli az iskola – és közös jövőnk – ügyét!

Mert a Janikovszky ügye mindnyájunk ügye!

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: iskolabezárás 2011 janikovszky

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr52915969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása