HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Flashmob a Kossuth téren

2011.04.14. 21:46 palkotamas

A LMP Budapest 6., 7., 8., kerületi szervezete elutasítja azokat a demagóg hatalmi technikákat, amivel a kormány az elmúlt időszakot idéző eszközökkel elzár egy közteret az emberek elől. 

A budapesti szervezet tagjai, tüntetéseken eseményen és programon vesznek részt a hatalom visszaéléseire rámutatva. Fontosnak tartjuk, hogy személyes jelenlétünkkel is mutassuk, ne tovább! Az arctalan demokratikus köntösből elég. Térjünk vissza a valódi köztársasági keretek közzé.   

Emlékeztetnénk Orbán Viktor miniszterelnököt a 2007. februári fideszes kordonbontásra, amelyért ma délután több budapesti szervezet LMP aktivistái helyeztek a Kossuth téri EGYÜTT-Lét című kiállítás fotóira. A flashmob céljáról Vágó Gábor az LMP szóvivője azt mondta, hogy 1956. óta a Kossuth tér az a hely, ahol az emberek kiállnak a szabadságukért, vélt vagy valós igazukért.

A választmányi szóvívő azt is elmondta, hogy most Orbán Viktor egy kiállításkordont vont ide a Kossuth tér elé, ami semmivel sem jobb, mint amikor Gyurcsány Ferenc rakott ide egy kordont. Hozzátette, hogy az akkori kordont Orbán Viktor csavarhúzóval bontotta le, ők viszont csak jelképes módon próbálják a "kiállításkordont" lebontani.

Szavai szerint a kiállítással korlátozzák a gyülekezési szabadságot, mert a hét végére körülbelül egy tucat tüntetést jelentettek volna be a térre – közöttük az LMP-jét is -, de arra a tárlat miatt senki nem kapott engedélyt.

Mi Budapestiek! Követeljük vissza az élhető köztereinket!

Egyben mindenkit szeretettel várunk vasárnap délután kettőre a Vörösmarty térre!

kt

Terézvárosi és erzsébetvárosi LMP tagok is részt vettek a mai Kossuth téri TÜNTETÉS akción

Terézvárosi és erzsébetvárosi LMP tagok is részt vettek a mai Kossuth téri TÜNTETÉS akción

Terézvárosi és erzsébetvárosi LMP tagok is részt vettek a mai Kossuth téri TÜNTETÉS akción

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: demonstráció 2011 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr272826931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása