HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Évbúcsúztató

2011.01.01. 00:01 jt

Általában jókedvben, tüzijáték, trombitálás és pezsgőbontás közepette búcsúztatjuk az óévet, de most nincs sok okunk vidámnak lenni. Bár ez az év hozta pártunk áttörését, örömködni nincs túl sok okunk, a "fülkeforradalom" évét búcsúztattuk. Azt az évet, amely a társadalmi egyeztetés nélküli egyéni képviselői indítványokkal való kormányzás folyt a "nemzeti együttműködés" nevében, ahol láthatóan alkalmatlan emberek juthattak a legmagasabb közjogi pozíciókba, amikor az Alkotmánybíróság jogköreinek megnyesésével a 89-ben vér nélkül kivívott szabadság oszlopai rendültek meg, és ahol nyílt színi zsarolással súlyosbított lopást elkövetve próbálja a hatalom magáévá tenni polgárai ezermilliárdjait, hogy pár éven belül szétszórhassa, arra kényszerítve tudatos polgárait, hogy "kiírják magukat a közösségből".

Mindezt egy olyan most életbe lépő médiatörvénnyel tetézték, amely királyokat meszégyenítő hatalmat ad az egyszínű Médiatanács kezébe, gigabírságoktól nyomozati jogkörig, pályáztatás nélküli frekvenciaosztáson át az internet, blogok igába hajtásának megkísérléséig. Nem vezeti be a cenzúrát, de megteremti bevezetésének LEHETŐSÉGÉT. Nehéz ezt máshogy érteni, mint egy parancs a sajtónak, hogy ezután tessék lojálisan viselkedni. Mert most már akár további törvények nélkül is mindenkihez elér a hatalom keze. Ebben a ciklusban és még öt évig.

A kormánypártok szerint a java még csak most jön. Csak reménykedni merek, hogy a "java" most már tényleg demokratikusságában  meg nem kérdőjelezhető, hosszú távon fenntartható, igazságosságot szolgáló változtatásokat fog jelenteni. Reménykedem benne, hogy még egy sok évig lehetséges lesz ebben az országban élni, hatalommal ellentétes véleményemnek hangot adni, magántulajdonommal rendelkezni, a túlkapásokkal szemben jogorvoslatot kérni.

Bizony isten, az emigrálás gondolata az elmúlt 8 20 évben fel sem merült bennem, pedig szakmám, nyelvtudásom ezt minden további nélkül lehetővé teszi. Küzdeni, tiltakozni fogunk, amíg lehet. Blogunkat természetesen nem zárjuk be, de az új médiahatóságokkal az új médiatörvény szerinti együttműködést elutasítjuk.

Áldott, önkényuralmi törekvésekben szegény, sajtószabadságban gazdag új esztendőt mindenkinek!

Szólj hozzá! · 1 trackback
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: fidesz 2010 médiatörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr822541866

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ICE-T mégsem kapja meg a magyar állampolgárságot? 2011.01.01. 09:57:46

A népszerű afro-amerikai rapper ICE-T döbbenettel fogadta a Tilos Rádió és személye, pontosabban egyik dalszövege ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által indított vizsgálatot. Mint köztudott a zenész az egyik leglelkesebb támogatója volt a k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása