HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ide jutottunk: tüntetéssel kell védeni az Alkotmánybíróságot

2010.11.02. 16:10 jt

Judit iránti tiszteletből és lustaságból Dunakanyar-blogunkat idézzük az LMP első igazi tüntetése tárgyában.


Az LMP holnap fél ötre tüntetést szervez az Alkotmánybíróság védelmében, az AB épülete elé. Ha ráértek, ha egyetértetek, gyertek el!
Az apropó: az alkotmánybírák egyhangú döntéssel minősítették alkotmányellenesnek azt a törvényt, amely visszamenőleges hatállyal is 98%-os különadóval sújtotta a kétmillió Ft feletti végkielégitéseket - aminek apropóján a Fidesz alkotmány- és törvénymódosításokkal szűkítené a taláros testület hatáskörét.

Nem azt sajnáljuk, hogy néhányak elbukják sokmilliós végkielégítéseiket (bár sokan vannak, akik bizony megérdemelten kapták volna azt a pénzt, több évtizedes munkaviszony indoklás nélküli megszüntetése után). A gond az, hogy a Fidesz (miután ellenzékben sokszor - jogosan - használta ki a kormány ellen az Alkotmánybíróság biztosította kontrollt), most igyekszik kiiktatni az utolsó olyan akadályt, amely valamiféle ellensúlyként működhetne a kormánnyal szemben, a jog védelmében.

Mivel sokan, sokat írtak már a témában, én nem szaporítom a szót, inkább néhány link:
Index
LMP-honlap
Török Gábor
Magyar Nemzet

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2010 8ker 7ker 6ker narancsuralom

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr972416388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása