HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Esélylatolgatás

2010.10.03. 19:00 jt

Ez a poszt a szavazás végén jelenik meg időzítve, de korábban íródott.

 

Mifelénk (8ker) arra számít a Fidesz, hogy minden egyéni körzetet megneyer, az 5 kompenzációs listás mandátumból pedig 4-et szerez az MSZP és 1-et mi.

Szerintem az összes egyéni körzet megnyerésének elég jelentős a realitása, maximum egy-két körzetben merülhetnek fel enyhe kételyek ebben. Én azonban semmiképp nem írnám le a Jobbikot, valószínűleg fognak szerezni egy mandátumot. A többi indulót azonban én is esélytelennek tartom az 5%-os küszöbre.

Sajnos olyan adatokat kaptunk, hogy az LMP szavazóbázisa a legkevésbé aktív a pártok közül, kevesebb, mint 30%-a ígéri biztosra a választáson való részvételt. Így nekünk most egyértelműen a magas részvétel kedvezne. Ha ez meglesz, szinte biztos vagyok a 15% feletti eredményben és a két mandátumban, ha nem, akkor elképzelhető, hogy csak egy lesz belőle. Ha azonban a Jobbik nem üti meg a küszöböt, szinte biztos a kettő.

Meglátjuk :)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: mszp fidesz 8ker önkormányzati választás voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr182341808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása