HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Terézvárosban az egyik is énekel, meg a másik is ...

2010.05.17. 16:54 budapest 678

Tüntetés és ellentüntetés a Verók kontra Jééka = civil demonstrációk szólásszabadsága ügyében

 Nem mindenki lehetett ott személyesen a civil szólásszabadság védelmében szervezett pénteki dalos demonstráción, így közreadunk egy-két tudósítást:

Cikk és fotógaléria a Lehet más a világ! honlapon

(fotó: redjade)

.............

A hvg tudósít:

"Ha pereskedni akar, pereljen be mindannyiunkat" – mondta egy demonstráló a Nagymező utcában, a Konzervatórium előtt rendezett közös éneklés után. Mintegy 60 ember gyűlt össze, hogy támogassa Papp Réka Kingát, aki a "millió, millió zsebbe száll" címmel elhíresült dallal becsületsértést követett el. Verók István, Terézváros polgármestere így gondolja. Az énekest a bíróságon a Társaság a Szabadságjogokért védi.

A tüntetésről és a párhuzamosan zajló ellentüntetésről készült  HVG videót itt megnézheted.

A dal, amellyel minden elkezdődött, a Hunyadi téren hangzott el, ahol az előadó a piac bezárása ellen tüntetett produkciójával. A kerület első emberének nem tetszett a nóta, ezért beperelte az énekest. Miután a politikus perre vitte az ügyet, a sajátos politikai performansz megvalósítóinak, Papp Réka Kingának és Bihari Lászlónak többen a védelmére keltek. Az interneten egy felhívás jelent meg, amelyben a 4K! a Védegylettel közösen afféle szimpátiaéneklésre invitálta az embereket. Egy közös éneklésre, amikor a becsületsértőnek mondott dalt többen adják elő.

"Az őszi bukására váró polgármester, aki ellen jelenleg is folyik a nyomozás a terézvárosi ingatlanpanamák ügyében, nyilván úgy gondolja, hogy ha jól fizetett ügyvédeivel rászáll egy kispénzű fiatalra, akkor megszabadulhat attól a kellemetlen izétől, amit szólásszabadságnak neveznek" – állt a felhívásban. A demonstráción ellentüntetők is megjelentek. Vezetőjük, Lénárt László Verók István tanácsadójaként mutatkozott be."

forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: civil demonstráció terézváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr842010556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása