HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Köztéri fogadóóra a Blahán - Videók és képgaléria

2010.04.26. 14:24 LMP 678

A választás vasárnapi, második fordulója előtt LMP képviselőjelöltek köztéri fogadóórát tartottak a keleti kényelemmel berendezett Blaha Lujza téri fogadószobában.

Bár az arra járóktól a szokásosnak megfelelően kaptunk most is hideget-meleget (FIDESZ-bérenc-komcsi-libsi-zsidóbérenc-SZDSZ2-MSZPnagylelkűséggelszembenhálátlan-Jobbikszimpatizáns), jó érzés volt megtapasztalni, hogy a múltkori kitelepülésünkhöz képest is mennyivel megnőtt a velünk kapcsolatos érdemi várakozás és bizalom, mennyivel nyitottabbak voltak velünk, és mennyivel reménykedőbbek az LMP jövőbeli parlamenti munkájával kapcsolatosan. Az első forduló előtti fogadóórához képest még inkább érzehető volt: most, hogy reális közelségbe került az LMP érdemi politikai érdekképviseleti munkája, a  részvételi demokrácia ezen rendhagyó formája működhet.

A reggeli média Schiffer Andrásra várakozás közben őszintén elborzasztónak tartotta a helyszínválasztást: enyhén illuminált állapotban levő, kissé elhanyagolt külsejű hajléktalan ember jött éppen oda aprópénzt kérni tőlünk, a háttérben láthatóan gyülekeztek a napi ingyenes ételosztásra várók, a szökőkutak környéki bősz köztéri fenntartó takarítás pedig épp csak kezdte enyhíteni a masszív elhanyagoltság érzését.

Hirtelen annyit tudtunk csak kinyögni: "Mi itt lakunk, nekünk ez természetes". Az érdemi választ azonban az LMP képviselőjelöltek adták meg a beszélgetésekben: miközben a felmerülő problémákra az LMP programpontjaival, az érdekképviseleti lehetőségek felsorolásával  vagy a tervezett parlamenti munka körvonalazásával válaszoltak, nyilvánvaló volt: a köztéri fogadóóra nem kampányfogás, szociális érzékenységünket tényleg komolyan gondoljuk.

A felvett anyagból az kampánycsend beállta előtti idő rövidsége miatt csak válogatva tudtunk szerkeszteni: többek között az LMP romapolitikájával kapcsolatos hosszabb beszélgetés sem fért bele az időbe, mint ahogy a munkanélküliséggel és hajléktalansággal kapcsolatos, szerteágazó beszélgetések sem. 

Az elkészült válogatás azonban megpróbál ízelítőt adni az LMP prioritásaiból, problémaérzékenységéből, valamint előzetes hallható a tervezett parlamenti munkáról és az LMP Budapest programjáról.

 

További Köztéri fogadóóra videók az LMP honlapon:   megszólalnak Schiffer András, Erőss Gábor, Kaszics Bálint, Jávor Benedek

Képgaléria

 

(fotó: fh)

Összes kép az Indafotón diavetítéssel

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: program társadalomkritika 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr821952695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása