HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Kinek a javára ki lépjen vissza? A helyzet fokozódik ...

2010.04.13. 14:09 budapest 678

Nálunk két EVK-ban FIDESZ kontra LMP a második fordulóban???

A vasárnapi választási eredményekkel még épphogy csak hivatalosan papíron bekerültünk a Parlamentbe, a mai napon máris nagy horderejű be- és kijelentések borzolták a kedélyeket: egyértelműen megállapítható, a helyzet fokozódik.

Kinek a javára lépjen vissza az LMP? Kampányoldalunk egészen és kevésbé meggyőző ajánlásai között itt lehet válogatni.

 

Az LMP hivatalos közleménye azonban jótékonyan megnyugtatta a napközben kommentekben és közösségi fórumokon aggódókat, az MSZP kéretlen segítsége nem maradt válasz nélkül:

Az LMP-s jelöltek nem lépnek vissza

"A Lehet Más a Politika (LMP) senkivel nem tárgyal a második fordulóban együttműködésről, és sehol nem lépteti vissza jelöltjeit. Nincs ráhatásunk arra, hogy az MSZP mit csinál a jelöltjeivel, azonban a szocialista párt semmiféle ellentételezésre nem számíthat a visszalépések miatt.

Minket is nyugtalanít a lehetőség, hogy a Fidesz kétharmadot szerez, de ezért a felelősség azokat terheli, akiknek nyolc évi kormányzása a magyar társadalom elsöprő elutasítását hozta magával. A bejelentett visszalépések egyébként alkalmatlanok a Fidesz kétharamados többségének megakadályozására, így alapvetően kommunikációs lépésnek tartjuk, melynek a célja a kialakult helyzet felelősségének az LMP-re hárítása."

forrás: LMP honlap

 

Az MSZP visszalépésekről napközben felröppent hírt hivatalosan is megerősítették: 

Hír24: Biztos az MSZP-s visszalépés!

Az MSZP egyoldalú gesztusként visszalépteti négy fővárosi képviselőjelöltjét: Avarkeszi Dezsőt, Hatvani Csabát, Bárándy Gergelyt és Szabó Zoltánt.

Lendvai Ildikó pártelnök az országos elnökség és a párt országos választási bizottságának döntését a képviselőjelöltekkel együtt jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Mint mondta: amit tesznek nem az MSZP vagy a Lehet Más a Politika (LMP) érdekében teszik, hanem a demokrácia érdekében és Orbán Viktor Fidesz-elnök túlhatalma ellenében. "Jobb ma egy nagy kompromisszum, mint holnap egy kontroll nélküli Orbán Viktor" - fogalmazott.

Indoklása szerint azért éppen ezekben a választókörzetekben lépnek vissza, mert ezekben az LMP az országos átlagnál jobban szerepelt és van esély arra, a demokratikus szavazók értik is a gesztust. A képviselőjelöltek a sajtótájékoztatón azt mondták: saját döntésük volt, hogy visszalépnek.

„Elképesztőnek tartom, amit a szocialisták a visszalépések ügyében művelnek” – mondta Schiffer András LMP-s listavezető a Hírszerzőnek. Schiffer szerint nem az LMP „elzárkózása”, hanem a szocialisták elmúlt 8 éves kormányzása az, ami veszélybe sodorta a demokráciát és kézzelfogható közelségbe hozta a fideszes kétharmadot. "Nem most kéne kezdeni a demokráciaféltést" - mondta a listavezető.

 

Helyi érintettség -  admin komment

Hatvani Csaba visszalépése Kaszics Bálint (8. EVK), Szabó Zoltán visszalépése pedig Moldován László (10. EVK) jelöltünk esélyeit hivatott növelni.

Kopogtatás közben számos olyan MSZP szavazóval találkoztunk, aki rokonszenves alternatívaként akár az LMP-re is szívesen adta volna ajánlószelvényét.  A jelen "fokozódó helyzetben" az ő szavazataiknak örülni fogunk a választás 2. fordulójában. Minden olyan MSZP szavazó azonban, aki mégis csupán a pártközpont "direktívája" alapján támogatna bennünket, kérjük, ne tegye! Csak akkor lehet más a politika, ha nem pártok manipulatív játszmái mentén, hanem őszinte meggyőződésből választunk! Felnőtt, öntudatos, felelős állampolgárként ezért szavazunk négyévenként, legjobb esetben nem csupán protest szavazóként!

Az LMP pontosan azért alakult, hogy legyen olyan párt, akire mi, egy demokratikus értékekre, társadalmi szolidaritás terén és környezetileg érzékeny és elkötelezett szavazóréteg is szívesen, tiszta lelkiismeretből voksolhatunk! Nekünk most sikerült! Sokunk számára hihetetlen felemelő érzés volt hosszú idő után így elmenni szavazni.  Mi azért jöttünk létre, hogy ezt a felemelő érzést  minden magyar választópolgárnak lehetősége legyen újra megélni!!!

A választás lehetőségével lehet élni, de nem visszaélni! Lehet egy új, civil kurázsira alapuló paradigmaváltás mellett hitet tenni. A választás lehetősége szabad, így minden választót a lelkiismerete szerinti lehető legjobb választására hívunk fel! 20 évvel a rendszerváltás után legyen ez alapvető állampolgári jogunk!

Friss hír:

Aki nem lép egyszerre - Egymásnak ugrott Jávor és Szabó 

"Továbbra is kiáll amellett az LMP, hogy egyetlen jelöltjét sem lépteti vissza a második fordulóra. A szocialisták négy helyen léptek vissza Budapesten az LMP javára. Jávor Benedek a Klubrádió Kontra című műsorában a Szabó Zoltánnal folytatott pattanásig feszült vitában azt monda, az MSZP bár nem mondja, de elvárná a gesztus viszonozását. Szerinte az MSZP az LMP-re fogja tolni a felelősséget, ha nem hívják vissza jelöltjeiket és meglesz a Fidesz kétharmados parlamenti többsége."
 

Az Esté-ben Schiffer András

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás 2010 8ker 7ker lmp 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr711917588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása