HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Most Te jössz!!! Szállj be az LMP etikus kampányfinanszírozásába!

2010.03.31. 11:39 LMP 678

Az állampolgárok támogatását kéri a Lehet Más a Politika a kampány folytatásához. Az anyagi hozzájárulással a választók egyben amellett tennék le voksukat, hogy egy olyan demokratikus alternatíva jusson a parlamentbe, amely nem az ismeretlen gazdasági érdekcsoportok, hanem az őt támogató választók elvárásainak megfelelően kíván politizálni.

Az LMP anyagi támogatását kérte az állampolgároktól keddi sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely kampányfőnök, aki emlékeztetett, hogy korábban többször sürgették a párt- és kampányfinanszírozás ellenőrizhetővé tételét, ám azt a parlamenti pártok tettekben nem, csak szavakban támogatták. Ennek köszönhető, hogy nyílt kampányszámla híján az MSZP, a Fidesz, a Jobbik és az MDF támogatói köréről semmit sem lehet tudni. Az LMP ezért él a gyanúperrel, hogy akár nokiás dobozokban is érkezhetnek tisztázatlan eredetű pénzek a pártkasszákba.

A kepmutatas.hu honlap becslése szerint a kampányra fordítható összeget az MSZP már átlépte, de a Fidesz – kampánydinamikáját tekintve – is hamarosan túlköltekezik. Az LMP kampányfőnöke szerint ugyanakkor bíztató, hogy a négy évvel korábbi, kétmilliárd forintra becsült kampányköltésükhöz képest most visszafogottabban költekeznek, köszönhetően az egyre erőteljesebb civil kontrollnak.

Ezt az állampolgári tudatosságot szeretné a párt arra fordítani, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a demokrácia megújításához: a választók, nem pedig ismeretlen üzleti körök anyagi támogatását kéri az LMP a kampány folytatásához, azaz sokaktól kér keveset. Az ökopárt azok hozzájárulására számít, akik egy korrupciótól meg nem fertőzött politikai erőt szeretnének a parlamentben látni, és akik biztosítani kívánják, hogy a kampány utolsó heteinek médiaviharában is látható maradjon az a párt, amely azt hirdeti, hogy lehet más a politika.

Budapest, 2010. március 30.

LMP Sajtó

forrás: LMP honlap

hogyan vehetsz részt etikus kampányfinanszírozásunkban? felhívás az igen lehet! kampányblogunkon!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás 2010 kampányfinanszírozás lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr471883586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása