HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ünnepeljünk közösen március 15-én!

2010.03.14. 11:57 LMP 678

A Lehet Más a Politika közös ünneplésre hív mindenkit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én. Felszólítjuk a pártokat, hogy nemzeti összetartozás minimumának kifejezéseként vegyenek részt közösen a Kossuth téri zászlófelvonáson.
 

Az LMP szerint a magyar társadalom állapotának egyik kórképe az, ahogy a pártok a nemzeti ünnepeinken egymással szemben viselkednek. A különböző politikai nézeteket vallóknak félre kellene tenniük a nézetkülönbségeiket egy olyan történelmi esemény évfordulóján, mely az egyészt ország számára egyforma jelentőséggel bír.

Elfogadhatatlannak tartjuk azt a sok éves gyakorlatot is, hogy a rendőrség áthatolhatatlan kordont von az állami zászlófelvonáson részt vevő politikusok és az állampolgárok közé. Március 15., mint minden nemzeti ünnep, mindannyiunké, és minden magyar állampolgárnak joga van részt venni a megemlékezésen. Ezért arra kérjük a rendőrséget, hogy idén ne zárja ki az ünnepelni vágyó állampolgárokat, hanem ha szükséges, biztosítsa más eszközökkel az ünnep nyugalmát. Az LMP politikusai nem kívánnak a leendő választóiktól elkerítve ünnepelni, ezért ha a rendőrség mégis kordont von a megemlékezők köré, mi a kordonon kívül maradunk.

A központi zászlófelvonást követően, 11 órától pedig várjuk minden szimpatizánsunkat és minden érdeklődőt az LMP saját ünnepségén a budapesti Teleki téren, ahol 12 fa elültetésével szimbolikusan útjára bocsátjuk az LMP 12 pontját a mai Magyarország számára. A rendezvényen beszédet mond Schiffer András, a Lehet Más a Politika országos listavezetője. A faültetés után a párt jelen lévő tagjai megkoszorúzzák a Fiumei úti temetőben a '48-'49-es forradalom és szabadságharc hőseinek síremlékét.

forrás: LMP honlap

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2010 8ker 7ker lmp 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr711838560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása