HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A kilakoltatás nem megoldás!

2010.03.01. 22:14 budapest 678

"A mai nappal véget ér a végrehajtási törvény által előírt téli kilakoltatási moratórium. A Lehet Más a Politika azonban nem csak télen, hanem egész évben elfogadhatatlannak tartja a megfelelő elhelyezés nélküli kilakoltatásokat.

A Lehet Más a Politika szerint az elhelyezés nélküli kilakoltatások jelenlegi gyakorlata sérti a Magyar Köztársaság által az Alkotmányban, valamint több nemzetközi emberi jogi dokumentumban elismert szociális jogokat. A kilakoltatások tovább lökik a lejtőn a rászorulókat, a családok széteséséhez vezethetnek. A jelenlegi gyakorlat a társadalom számára is káros: a kilakoltatott emberek hajléktalanként való ellátása többe kerül az államnak, mint amennyibe lakhatásuk fenntartása kerülne...."

Az LMP sajtóközleményének folytatása a honlapon

Képek a rendhagyó sajtótájékoztatóról: 

(fotó: fh)

Indulnak a kilakoltatások - a TV2 kapcsolódó riportja honlapjukon

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: hajléktalan társadalomkritika 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr641801389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

creativecitizen 2010.03.03. 12:02:43

hvg online cikkéből:
hvg.hu/itthon/20100303_fagyhalal_kozteruleten

"A hideg az előző télen 59 halálesetet okozott, de sok életet sikerült megmenteni, hiszen 810 alkalommal a rendőrök mentővel vagy krízisautóval szállíttatták el a hajléktalant. Az idei télen a rendőrségnek eddig 53, a hideg miatt közterületeken bekövetkezett halálesetről van tudomása.

Az ORFK közölte azt is, hogy 2009 októbere és 2010 februárja között az országban közterületen, fedett helyen vagy lakásban 120-an haltak meg kihűlés következtében. Az elmúlt évekről nincsenek ilyen jellegű statisztikai adataik."

a megoldáshoz a valódi problémákat, a kilakoltatást és mélyszegénységet kell kezelni ...
süti beállítások módosítása