HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LMP Budapest 678

2010.01.17. 18:54 LMP 678

- Ti kik vagytok?
- A Lehet Más a Politika (LMP) budapesti VI.-VII.-VIII. kerületi tagjai.
- És mi az a Lehet Más a Politika?
- Egy 2009 februárjában alakult politikai párt.
- Akkor ti is szeretnétek csatlakozni azokhoz, akik lopják a pénzt és a napot a parlamentben!
- Hmmm, nem igazán. A legjobb lenne, ha fellapoznád első javaslataink egyikét!
- Akkor biztosan nagyon ráértek pártosdit játszani.
- Nem egészen. Mindannyian civil munkánk vagy tanulmányaink mellett visszük a párt ügyeit.
 - És mik ezek az "ügyek"?
- Elég sok van belőlük. Ha tényleg kíváncsi vagy, akor lelkes olvasója leszel ennek a blognak. Vagy az országos ügyeket taglaló oldalunknak.
- És ehhez minek egy párt? Miért nem civil szervezetekben dolgoztok?
- Az az igazság, hogy többségünk civil szervezetekben _is_ dolgozik. Csak egyszerűen évek óta azt észleljük, hogy a politika rátelepedik mindenre, és a jó ügyekre nem ad pénzt, azt állítva, hogy nincs, a beruházások meg a nyugat-európai árak többszörösén készülnek el, a választási kampányokban meg milliárdok mozdulnak meg. Ezt a rendszert belülről próbáljuk meg megváltoztatni. Máshogy nem lehet...
- Jó, de mégis milyen párt vagytok? Konzervatív? Liberális? Jobboldali? Baloldali?
- Mi azt gondoljuk, hogy ezek a kategóriák idejétmúltak. Egyikkel sem lehet visszaadni a párt ideológiáját, mindegyikben vannak szimpatikus és ellenszenves elemek. Például: föld- és vidékkérdésben jobboldaliak vagyunk, a magyar kistermelőket támogatjuk a nagybirtokosok helyett. Emberi jogi kérdésekben liberális állásponton állunk, de a gazdaságpolitikában egyáltalán nem!
- De akkor hogy lehet ezt a pártot beazonosítani?
- Egy Nyugat-Európában évtizedek óta ismert ideológiát követünk, az ún. "zöld" politikát. Ilyen pártok nyugaton folyamatosan 10% felett tudnak szerepelni. Mi azonban nemcsak a zöld ügyekben nyilvánulunk meg, hármas jelszavunk a fenntarthatóság, igazságosság, résztvétel!
- Végre valami konkrétum. Részletesebben?
- Lásd a céljainknál!
- És ki támogatja a pártotokat?
- Nagyon jó a kérdés. Egyelőre a lelkesedés visz minket előre, az elengedhetetlenül szükséges pénzeszközöket a tagdíjakból és támogatóink párezer forintos adományaiból fedezzük. Nagyvállalatoktól, nagyvállalkozóktól nem fogadunk el adományt, mert az a tapasztalatunk, hogy ők később mindig benyújtják a számlát. Pénzügyi beszámolóinkat folyamatosan nyilvánosságra hozzuk.
- És lehet veletek találkozni is?
- Hát persze :). Ha szorgalmasan olvasgatod ezt a blogot, itt minden lehetőséget meg fogunk hirdetni. Addig meg használd ezt!

 (fotó: anonym)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 8ker 7ker lmp 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr231680072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása