HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 12 - Devizahiteles bérlakáspályázat

2014.02.14. 00:08 jt

2013. november 21.

Idén júniusban Józsefváros önkormányzata pályázatot írt ki önkormányzati bérlakásokra devizahitelesek számára, akik hitelüket nem tudják fizetni, és az utcára kerülhetnek. A meghirdetett 20 lakásra csak 4 pályázat lett sikeres. A többi úgy áll, mint a hitelkárosultak lakótelepe Ócsán, és nézhetnek egymásra a Testület tagjai: csak nem szabtuk túl szűkre a feltételeket? De igen. Az LMP képviselője már nyáron azt javasolta, szélesítsék ki a kört, és pályázhassanak olyanok is, akik veszteséggel eladták a lakásukat és albérletben laknak azóta. Meg talán kezdetnek azt is elég lett volna igazolni, hogy a lakbér kifizetésére elég a család jövedelme, nem ennél többet. A lakásvesztések igen nagy része hazánkban épp azért következett be, mert az adósok elvesztették munkájukat, és nem tudták fizetni a törlesztést.

Helyes, ha az önkormányzat a saját eszközeivel segíteni akar a lakásukat elvesztő devizahiteleseken - már csak azért is, mert a Fidesz-kormány 3 és fél év alatt a megoldás közelébe sem jutott. Az LMP már 2010-ben javasolta a magáncsőd intézményét, egy rendes, cselekvőképes Ingatlanalap felállítását, ami átvenné a bankoktól az árverésre szánt lakásokat, és bérbe adná a lakóknak.

Támogatjuk azt az elképzelést, hogy az üresen álló önkormányzati lakásokat szociális célokra használjuk. Viszont nem 2-3 millióért kell a lakásokat felújítani, hanem csak lakhatóvá kell azokat tenni, és a leendő lakók ebben is szívesen segítenének, csak meg kellene teremteni ennek jogszabályi kereteit. A bajba kerültek bérlakást kapnának, az önkormányzatnak pedig jobb állapotba kerülne a lakásvagyona.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr545757311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása