HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Miért vállaltam el?

2013.06.09. 20:45 jt

A héten, még mielőtt az árvízi védekezés beindult volna, a testületi ülésen elvállaltam az újonnan felálló kerületi médiával foglalkozó cég tanácsadó testületének tagságát. Talán kicsit ésszerűtlenül hat ez egy olyan párttól, amely a Kesztyűgyár Tanácsadó Testületének létrehozását, munkáját ellenérzésekkel fogadja. Mégis akkor miért?

Magyarország törvényei szerint ma egy kerületi képviselő egy bizottsági tagsággal bruttó 140 ezer forintot kereshet. A minimum, amit ezért a pénzért elvárás, hogy a képviselő a választókkal legalább fogadóóráján kapcsolatot tartson, és a testület és a bizottság elé kerülő ügyekben képben legyen, ez havonta több száz, esetenként 1-2 ezer oldal áttanulmányozását jelenti. Ha a képviselő ezt teljesíti, az nincs egy teljes állás, ezt tükrözi az érte járó pénzösszeg is.

A képviselő ugyanakkor annyit dolgozik, amennyit akar: ha nem akar semmit, csak beülni a testületbe, és nyomkodni a gombokat, senki sem tudja ebben megakadályozni. Ez havi maximum 10 óra munkát jelent. A másik véglet, hogy a képviselő _napi_ 24 órában képviselő: hajnali 1-kor még a facebookon csetel a civil helyiségek ügyében, hétvégén is adatkérésekkel bombázza a hivatalt. Az utóbbi 3 évben, az utóbbi munkamennyiséget próbáltam elvégezni, ehhez képest viszont igencsak sovány a díjazás.

Nehéz tagadni, hogy ezek a testületek gyakorlatilag -relatív értelemben- modern kori kifizetőhelyek. (Nem abszolút értelemben, tehát nem munka nélkül jár a pénz.) A Kesztyűgyár TT 200-250 ezres fizetései semmi esetre sem jelentenek több extra munkát, mint a képviselőség, mégis több pénz jár érte. Persze ez így van az élet más területein is: egy informatikus többet keres egy rakodómunkásnál. Valamint a ciklus elején kimondatott, amivel én is csak egyet tudok érteni: a képviselőktől a minimumnál több munkát várunk el, ehhez több (köz)pénzt biztosítunk. Ami nem mondatott ki, csak ténykérdés, hogy az LMP ebből eddig kimaradt. A bizottságok szakértői helyeiből mandátumarányosan kaptunk, fizetős FB, IT helyünk pedig nincsen, a Kesztyűgyár testületébe, sem annak kibővítésébe nem kerültünk bele, a környezetvédelmi munkacsoportban is ingyen (de szívesen) dolgozom. Az elvvel én is egyetértek, hogy a képviselők tiszteletdíja váltson ki egy átlagos "értelmiségi" fizetést, és a képviselőknek kötelező testületen kívüli munkájuk legyen.

Száz szónak is egy a vége: az LMP még így is nagyságrenddel kevesebb extra pénzt vesz fel, mint bármelyik másik párt, beleértve azt is, amely kevesebb szavazóval bír. Összességében is, mandátumarányosan is, szavazatarányosan is. A ciklus vége felé ebből érdemes lesz csinálni egy összesítést.

Továbbá amennyiben a tanácsadó testület nem végez érdemi munkát, soha nem késő kiszállni.

Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, megpróbálom a médiacég alakulását segíteni. Ezzel lemondunk arról, hogy azzal kampányoljunk, hogy minden párt felvette a pénzt, csak mi nem, ugyanakkor ez annyira populista kampány lett volna, hogy magam sem biztos, hogy felvállalom.

Így esett, hogy az LMP is beállt a sorba. Tudom, holnap már többen úgy fogjátok posztolni ezt a cikket a facebookra, hogy az LMP is beállt a sorba, olyan, mint a többi. A helyzet nem ez. Úgyhogy a linkkel együtt posztoljátok, hogy ezt is olvassák hozzá :)

41 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 8ker lmp 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr1005349949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2013.06.10. 20:04:02

No, Tamáska. Bocs a becézésért, de a Város korrupt, megvásárolható szarházijait becézgetni szoktam. Tudod. Mátéka, Ákoska, és most már Tamáska.

Ekkora szánalmas kamuzást. Elképzelem, mit szóltál volna a 2009-es polgármester-választás kampányában egy ilyen lépéshez. Ha más csinálja.

Ne félj, meg lesz ez írva. Hogy pont egy Fidesznyik helyi Médiamutyi kellős közepébe ülsz be tanácsadni, miközben 230 millát tapsolnak el - bocs, tapsoltok el, mostantól - a Fidesznyik pártpropagandára, az nettó gusztustalan.

Megvettek, Tamáska. Csakhát gondoskodom róla, hogy országosan is megtudják, mi lett a melldöngető LMP-ből. Kocsis-szolga. Jót fog tenni Nektek, arra mérget vehetsz.

Jó szórakozást, Tamáska, és el ne felejts mindig időben a pénztárhoz fáradni.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.10. 20:23:12

Pont ezt vártam tőled, Gábor :)
Tudod nagyon jól, a 2009-es kampány nem ilyen aprópénzekről szólt. Arra meg külön kérlek, hogy posztolj a jövőben mindent, ami arra utal, hogy megvettek engem (is).

08.szabogabor 2013.06.10. 20:35:02

@jt: Én is pont ezt vártam Tőled. És fölösleges lenne Rólad nekem posztolni, ugyanis magad posztoltad épp most, hogy megvettek. Nem én fogok Rólad írni, Ti, a Mátéka helyi bérellenzéke már tematika vagytok több szerkesztőségben.

Együtt loptok, együtt merültök. Báj.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.10. 20:59:47

Talán az se véletlen, hogy magam írok róla. Nálunk így szokás.

ui: te viszont mintha fáradnál, most már kb 24 óra kellett, hogy felfedezd a neked szánt cikket. Arról nem is beszélve, hogy a testületire sem küldesz kémet :)

bodis.lajos 2013.06.10. 21:01:22

1. Szerintem te elég jó képviselő vagy. A szűkebb témában a nagyon kevesek egyike, akik tudnak és akarnak képben lenni.

2. A képviselőknek havi bruttó félmilla simán indokolt volna, természetesen normatív alapon, a többség kegygyakorlása nélkül. Persze a jellemzően kontraszelekció által érintett jelenlegi képviselők valószínűleg ha akarnának dolgozni, sem érnének meg ennyit. Viszont az elérhető rendes jövedelem ismeretében a posztra jelentkező, belső versenyben válogatott, egymás és a választók által munkára szorított képviselők igen.

Éppen a te szakterületed esetében egyébként a piaci verseny miatt többet is érdemelnél a rendes munkáért, amire nem tudom, hogy volna-e jó megoldás. A többség, a polgármester kegyétől függő kiegészítő jövedelem szerintem sosem lehet jó megoldás.

3. A legnehezebb területre tettek, és nem lennék meglepve, ha ez szándékos volna. A kommunikáció magába sűríti az önkormányzat működésének számos problémás területét. A kevés terület egyike, amely biztosan fontos a döntéshozó többségnek, talán a legfontosabb. A jelek szerint elég gyenge apparátussal dolgozik. Neked nem a specialitásod, nem mintha nem tudnád csinálni, de ezért ez sem előny. A Fleskár Melinda-konfliktus megmutatta, milyen elvárásokat támaszt az önkormányzat a nem normatív alapon fizetési listára kerülőkkel szemben.

4. A fentiek miatt, normál járandósághoz közelebb kerülő pénz mellett, megnövekszik a feladatod. Rajta kell legyél a kommunikációs ügyeken, és szóvá kell tenned a problémákat. Ha megteszed, a többletmunka árán növeled a közhasznot, és meglátjuk a többség reagálását. Ha nem teszed, valóban hiteltelenné válsz és váltok.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.10. 21:22:05

Meglátjuk, mennyi lesz ennek a testületnek a mozgástere. Mindkét véglet lehetséges, és minden, ami köztük van.

bodis.lajos 2013.06.10. 21:42:04

@08.szabogabor:

Erre semmi bizonyíték.

A konstrukció természetesen hibás. Az eddigi gyakorlat igazolja a félelmeket.

Az újabb párt képviselőjének nem normatív alapú jövedelemhez juttatásával mindenki emelte a tétet. Tamás vagy még többet dolgozik, vagy az eddigi és az új feladata közül valamelyik megszenvedi, és hiteltelenné válik. Ha többet dolgozik, és szóvá teszi a kommunikációs problémákat - nem lesz túl nehéz, sok magas labda -, az feladvány a döntéshozóknak.

Szerintem nyertes, vesztes, egyedül vagy együtt, minden lehetőség benne van ebben a történetben. A többség magatartása az eddigiek alapján inkább előre jelezhetőnek látszik, de ez sem törvényszerű.

Az LMP rugalmasabb lehetne, szerintem az ő legnagyobb korlátjuk a kapacitáshiány. Miközben kis pártként jobban szelektálniuk kellene az ügyek között, ezzel a megbízással ellekezőleg, kiszélesítették. Tamásnak vagy még nagyobb a munkabírása, mint látszott, vagy csak úgy tud megfelelni, ha hálózatos munkamegosztást alakítanak ki a többi kerület pártszervezeteivel, amire egyébként kezdettől szükség volna.

bodis.lajos 2013.06.10. 21:44:19

@jt: Rajtad is múlik. A kapacitáskorlátaid között persze, de az is rajtad/rajtatok múlt. Nem ismétlem, szerintem is minden benne van a pakliban.

08.szabogabor 2013.06.10. 23:21:52

@bodis.lajos: Na ne vicceljen. Egy ezerszeresen bizonyítottan pártállami szerkesztésű helyi médiabirodalomba demokrata nem száll be. Mégis milyen tanácsot ad?

1. Ne tapsoljanak el 230 milliót helyi önfényezésre?

2. Ne cenzúrázzanak?

Jó, lássam ezt nyilvánosan, és ha nem fogadják meg, már lehet is lemondani. Cenzúrázott pénzszivattyúból kedélyes média-szakpolitikai kérdést csinálni épp olyan, mintha a Magyar Nemzetbe ülne be a Schiffer tanácsadónak. Ahogy elnézem a Tamáskát, lehet, hogy ez már a trend, és arra is sor kerül.

Flaskár Melindát meg harmadannyi fizetésű, választási eredmény után normatívan járó bizottsági helyéről rúgták ki, mert őszinte mert lenni. Pedig hát Ő is LMP-s, nemde. Akkor vajh miért is hajlandó most Tamáskának háromszor annyit fizetni a Kocsis? Hogy ne csinálja azt, amit Melinda. Magyarul kussoljon, és hitelesítse a cenzúrát a jelenlétével. Kap ezért némi lóvét - "aprópénz", mondta Jakabfy, ezt majd használni is fogom, tetszeni fog a tömegnyi munkanélkülinek biztos - meg majd időnként pár hasábot a Párthrsonában, meg pár percet a Helyivizorban.

Ne legyen ennyire részrehajló, mert nem hiteles.

08.szabogabor 2013.06.10. 23:25:29

@jt: Erőimet a lényegi helyekre koncentrálom, és már sem a Képviselő-testület, sem az LMP Blog nem épp az. Kiscsoportos Mutyizárvány, egyben eltávolítandó in situ daganat.

bodis.lajos 2013.06.10. 23:41:52

@08.szabogabor:

Azért magas az LMP kockázata, amit ön ír. A legkevésbé szakmai és a leginkább elfogult terület. Ha nyomon követi a sajtóeseményeket, elmegy csomó ideje. Elmegy egy csomó ideje az egyenként gyakran kicsinyes marhaságokra, amelyek együtt kártékonyak. Sokkal többet dolgozik, vagy elhanyagolja a gazdasági ügyek kontrollját. Ha nem követi nyomon a sajtóeseményeket, vagy ha nem reagál rájuk látható módon, akkor cikkről cikkre és esetről esetre meg fogja kapni, hogy beállt lakájnak. Még inkább, mint a kesztyűgyári tanácsadók, mivel médiaeseményből sokkal több van.

Nem biztos, hogy problémák esetén a lemondás a jó válasz. Szerintem ezért nem állítható az sem, hogy nem szabad elvállalni egy ilyen kockázatos feladatot. Ha az LMP-sek kitalálnak néhány tájékoztatáspolitikai alapelvet, és Tamás kitartóan alkalmazza a problémás esetekre (bőven fognak alkalmat adni rá), az kihívás a sajtósoknak, kihívás a többségi döntéshozónak, kihívás az intézményeknek. Hivatalos témává teheti a tájékoztatás, ezen keresztül a lakossági és szakmai kommunikációt, tulajdonképpen az önkormányzat működésének nagy részét.

Ha tanulnak belőle, klassz. Ha nem tanulnak, az LMP plusz témát kap. Ha emiatt kivágják, azzal kap plusz témát. Ha Tamás ellazázza vagy elsumákolja, akkor nyakig részese lesz a problémának ennek összes következményével.

Nem reménytelen ügy. Nagyon nehéz ügy. Miért volna ez részrehajlás, és miért volna az jó nekem?

08.szabogabor 2013.06.11. 00:42:59

@bodis.lajos: Kétségkívül én is gyakoroltam anno a védhetetlen formállogikai és szemantikai védelmét, csakhát minek. Ez itten sárga, hápog, totyog, tehát kacsa, nem pedig lendkerekes, beragadt ködkürtű sárga tengerfelettjáró.

bodis.lajos 2013.06.11. 01:16:03

@08.szabogabor: :D

Azt hiszem, kiaknáztuk a lehetőségeit, hogy a versenyzők szempontjait gazdagítsuk az új helyzetben. Ráadásul ön szintén versenyző, én viszont csak figyelek, és kíváncsi vagyok, mihez kezdenek.

08.szabogabor 2013.06.11. 01:27:08

@bodis.lajos: Ám legyen, bár ezekkel a lépésekkel a Fiúcskák kiiktatták magukat a versenyzők közül.

Magaméry 2013.06.11. 09:23:46

@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..,szánalmas egy MARHA teccik lenni..,pláne kocsmai köntösben..

bodis.lajos 2013.06.11. 10:45:08

Érdemes lesz küldeni majd minden versenyzőnek egy vagy két egyszerű kérdést:

1. Ön szerint mennyi személyes jövedelmet kell minden megválasztott képviselőnek adni, hogy jó képességű emberek jelentkezzenek képviselőnek, és szorgalmasan dolgozzanak a választóknak tett ígéretek teljesítéséért?

2. A most ismert törvények mellett milyen előterjesztést fog tenni a megválasztása után közvetlenül, hogy ezt a jövedelmet a képviselők megkapják, és ne más utakon akarjanak az önkormányzattól pénzt kapni?

Ez 20+ éve döntő kérdés, a kerületi szint azért nagyon jó, mert sokkal jobban látszanak a rossz képességek és a sumákolások (pláne mióta van széles körű internethasználat és információszabadság).

Hasznos a feszültség, mert különben nem látszik a probléma, és kockázat nélkül lehet bárki demagóg a képviselői jövedelmek, képességek, szorgalom ügyében.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.11. 12:28:47

@bodis.lajos: @08.szabogabor:
Kockázat az élet, meglátjuk mit lehet kihozni belőle. Nem a pénz motivál, jó részét meg sem tartom.
Lajos kérdéseire:
1. Nincs ilyen összeg. Ha 0-nál többet fizetsz, azonnal rástartolnak a kontraszelektáltak, megélhetésik, stb. Ahogy emeled a pénzt, úgy lesz egyre több értelmes jelentkező, de úgy lesz hatványozottabban több az utóbbiból. Tehát a tehetséges képviselők száma a pénz emelésével nő, de aránya meg csökken. Ebből a ciklusból (parlementre gondolok) tökéletesen látszik, hogy pártok kiválasztási mechanizmusában kell komoly fejlődést elérni.
2. Mindenki fog extrát kapni, és mindenki valamilyen témáért felelős lesz. Nem jó a kivételezés, mindenkit a választók választottak meg, akármilyen a hozzáállása. Az extra jövedelem a bruttó 100-150 ezer közötti sávban valahol. Ez sajnos nem csodaszer arra, hogy egyesek ne akarjanak más utakon pénzt kapni, erre a legjobb fegyver a teljes nyilvánosság.

bodis.lajos 2013.06.11. 14:46:45

@jt:

Az 1. a kiválasztás általános problémája. Jól menő cégek pont ezt csinálják, lehet kezelni.

Más kérdés, ha a vezetők nem akarnak jó képességű beosztottakat. A Fideszben érdekes módon keveredik a teljesítményelv és a gondolkodás nélkül gombot nyomogató képviselők, a megbízóhoz való hűségen kívül más képességet nem mutató intézményvezetők kereséses. Ezzel csak akkor lehet csinálni, ha az egész gépezet hatékonysága kerül veszélybe (ha "a vezérigazgatóság" változtat, mert a gyártott termék eladhatósága romlik).

2. Ha mindenki kap extrát, az jó. A problémák:
- azonos extrát kellene, a 100-250 intervallum óriási, önmagában korrupció melegágya.
- óriási különbség, hogy a szakterületedért kapod-e az extrát (például korábban Molnár György a vagyonkezelőnél), vagy az attól távol álló témában.
- ha a polgármester halvány utalást tesz arra, hogy a nem kedvére viselkedő politikustól megvonja
az extrát, akkor az egész rendszer összeomlik.

Ha a személyes pénzből pártfinanszírozásra fizetsz be, az bizonyos szempontból még zavarosabbá teszi: még csak ki sem vagy fizetve (ahogy egyébként sem), a pártod (mindegyik párt) érdekeltsége pedig csökken, hogy erős témává tegye a pártfinanszírozást.

Látod, ezeket a kérdéseket is mások mondják, nem a pártok.

Szabó Gábor persze szintén meg fogja kapni az említett két kérdést.

Szerintem egyébként nem esélytelen a választóknak arról beszélni, hogy a felelős döntéshozóknak rendes fizetést kell adni. Önkormányzatnál még könnyebb is. Ha a mindenkori önkormányzat zsebében vagy a pártod, akkor meg nehezebb.

bodis.lajos 2013.06.11. 14:47:29

Utolsó mondat: Ha a mindenkori önkormányzat zsebében vagy a pártod...

08.szabogabor 2013.06.11. 15:28:04

Ugyanugyan Tamáska, nem vagy Te olyan ostobácska, hogy ne értsd: nem az összeg a probléma, hanem az hányingerkeltő, akitől, amiért, és ahogy kapod.

De írjál még jó sokat, mert sikerült azt is jelezned, hogy ez a pártod finanszírozására kell, ezt is kincsnek fogják tekinteni az LMP piszkos ügyeiről, és Fidesznek való lekötelezettségéről cikkezni szándékozó újságírók. Hol van már ez az LMP egykori átlátható kampánykasszájától... A Fidesz Médiamutyija állja az LMP kampányát. Szép történet.

A "megoldási" javaslatod pedig ugyanolyan korrupt rendszert hoz létre, mint amivé a saját mostanitokat tettétek, kart karba öltve.

Szép volt, Tamáska, csak így tovább...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.11. 15:34:29

@08.szabogabor: Köszönjük szépen, van a területi szervezet számláján pénz. Okosan takarékoskodunk, az egyetlen, amire komolyabb összegeket költöttünk a kampány óta, az az újságunk.

08.szabogabor 2013.06.11. 15:44:44

@jt: Legalább lányos zavarod oldására Önmagadat visszolvashatnád: "Nem a pénz motivál, jó részét meg sem tartom."... Éshát Bódis Lajos is ugyanezt a következtetést vonta le, hogy ez biz kasmpánykassza. Elfelejtetted cáfolni Őt... Ciki.

Lopás, Mutyi, Pártkassza.

08.szabogabor 2013.06.11. 15:48:38

@jt: Ja, mellesleg az újságotokkal kapcsolatban hazudtál egy klasszat, ugyanis azt a fővárosi frakciótok adja ki, a frakciókeret terhére. Ciki/2.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.11. 16:59:23

@08.szabogabor: összekeversz a Jobbikkal. A LáMPás kiadója mindig is a párt volt, felelős kiadója az Országos Választmány egy tagja. Nem mellesleg sajnos nincs is fővárosi frakciónk. Amíg volt, valóban töltöttek bele fővárosi tartalmat is, mert az sokszor jobban érinti az emberek mindennapjait, mint a kerületi (lásd BKV).
És köszönöm, nem a pénzért lettem képviselő, és nem a pénzért leszek tanácsadó testületi tag sem. A függetlenség legjobb biztosítéka, hogy bármelyiket bármikor elvehetik, nem dől össze a rendszer.
Amúgy történetesen a múlt héten támogattam egy hajléktalant az első albérletszámlájában.
És keresd csak a szálkát a szememben, már ha kilátsz a gerendák között.

08.szabogabor 2013.06.11. 20:05:06

@jt:

"www.budapest.lehetmas.hu_
Telefon: +36-1-327-1789
budapest@lehetmas.hu _
LMP-frakció, _
1052 Bp. Városház utca 9–11."

Na, Kamubajnok Tamáska, ez a Budapesti Lámpás 2011/1. számának impresszuma. Bizony-bizony, ez meg az LMP fővárosi frakciója, kontakttal, székhellyel, mindennel.

A hajléktalanos pénzadásodat meg az Orbán Viktor gáton gumicsizmával pocséksági körbe sorolom, mert nem az volna a dolgod, hogy a szar közbeszerzési játszmáitok miatti irdatlan munkanélküliség ellen kis léptékben tegyél magánakciót, hanem az, hogy képviselőként tegyél azért, hogy minél többen jussanak munkához, hogy ne kelljen adományt adnod. Ha meg szívesen adtad, akkor most minek hozod elő? Tán azért adtad, hogy elmondhasd, ugye?

Én lemondtam a Tiedénél nemkicsit erősebb kerületi vezető beosztásomról, odavágva a pénzt, mindent. Te meg Ákos Haveroddal együtt épp ajándékokat fogadtok el Kocsistól. Nem vagy már abban a helyzetben, hogy velem szemben moralizálhass. Megszűntetek ellenzékiek lenni.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.11. 21:47:50

@08.szabogabor: Azért elég szelektíven másolod be az impresszumot. Kihagyod például, hogy ott vannak a kerületi kontaktok is, valamint, hogy
"Készült a Lehet Más a Politika megbízásából",
"Felelôs kiadó: Béres_András
cím:_1065_Budapest,_
Bajcsy-Zsilinszky_út_37._1._em.
telefon/fax: (+36)_1_/_302_00_22___
http://www.lehetmas.hu"

Béres András pedig akkoriban nem a budapesti frakció tagja volt, hanem ő volt a párt országos választmányának budapesti régióküldöttje. A cím pedig a párt akkori központi irodájának címe. De légy erős, ha lett volna kerületi iroda, annak a címe is oda került volna.

Egyébként ha szeretnél, elbeszélgethetünk az újság finanszírozásáról, de bőven kijön az állami támogatás kerületre jutó részéből, tagdíj és támogatás bevételekből nem is kellene rá költeni. Persze azt a támogatást ráköltjük, ami címzetten az újságra jön.

A "magánakciómról": mint ahogy írtam, nem a munkanélküliség ellen tettem. Szerzett magának melót, én csak a lakhatásban segítettem. Meló nélkül nem is adtam volna, mert csak ideiglenes lenne a megoldás. Máskülönben meg több jó dolog van abban, amit a munkahelyteremtésről mondasz. Megvalósítható lehet, és javaslom is a megvalósítását olyan területeken, mint pl karbantartási feladatok, népkonyha, és a kátyúzás, parkfenntartás is jó irány volt, elismerem.

Az utolsó bekezdésről csak két rövid megjegyzés: Ákos nem a haverom, morál dolgában meg Te az utolsók között vagy, akitől tanácsot vagy ítéletet fogadnék el az utóbbi 4-5 éves teljesítményedből kiindulva. Az LMP-n és a Jobbikon kívül minden létező, és minden azóta elhamvadt politikai szervezet környékén megjelentél.

Egy szó, mint száz: politikai döntés született, kockázatokkal. A kockázatot hosszas megfontolás után vállaltuk. A helyieknek meg munkát adunk, mihelyst a választásokon minket tartanak méltónak a kerület vezetésére.

08.szabogabor 2013.06.11. 22:09:13

@jt: Nos, ha a fővárosi frakciótok lapkiadásban vitt szerpét tagadod, illetve maszatolod el, akkor ennek az ellenkezőjére citálok be bizonyítékot, nemdebár. Tudod, ha a Jóhír KFT. tanácsadói helyéről van szó, akkor én sem a puhatestűekről értekezem, hanem a témáról. Bár ha jobban belegondolok, épp indokolt is lehetne...

Ha majd magadhaz térsz, oldd föl az irományaidban rendszeresen előforduló tényszerű ellentmondások egy újabb delikátját, miszerint a lapotokra költöttetek saját pénzből, majd pedig már az állami támogatás területi részéből is hirtelen finanszírozható lett.

Pártok környékén nem fordultam elő, bocs. Ne kamuzz megint, sokadszor. A Szocikkal koalícióban kormányoztam, mint SZDSZ frakcióvezető. Ez mitől is környék? A Fidesz-szel meg semmiféle kapcsom nem volt, az egyik Fideszes képviselőből csináltam polgármestert az összes többi önjelölttel szemben. Nagyon mély politikai műveletlenségre vall egy liberálistól számonkérni, hogy másokkal szövetséget köt. Arról tanúskodik, hogy semmit nem tudsz a liberális pártok és politikusok Európai mozgásairól.

Ehhez meg hogy jön a morál, azt tán Te érted. Bár szerintem nem. Amorális az, ha az ember korrupt és diktatórikus rendszert szolgál ki. Én ilyet sohasem tettem. Te viszont épp ezt teszed. Te épp abba a növekvő gusztustalanságba érkeztél meg társutasnak, ahonnan én kijöttem. morális okokból.

A "majd ezt meg azt csinálunk" meg tökéletesen hiteltelen egy olyan ember szájából, aki egy lépést sem tett ellenzékből ugyanazen célokért, az ellenkezőjének pedig tevékeny részese.

Titeket meg csak olyan ember tartana az áramon kívül bárminek a vezetésére alkalmasnak, aki nem ismeri a szó jelentését.

Nem léteztek. Sem morálisan, sem intellektuálisan, sem szervezetileg, sem beágyazottságilag. Az első ciklusod az utolsó is, mész vissza az ismeretlenségbe, és ezt meg is érdemled.

08.szabogabor 2013.06.11. 23:02:50

Hupsz:))) Tamáska, kitettél egy HVG hivatkozást a fészbukodra, és mi van alatta? Ennyi: "megosztom". Nincs se tetszik, se hozzászólás, se semmi lehetőség. Ezért aztán bekukkantottam Hozzád, és minden bejegyzésednél csak a "megosztom" opció szerepel, hozzászólni nem lehet.

Ez meg tapasztalatból annyit jelent: kitiltottál, mielőtt egyáltalán írtam volna Hozzád bármit.

Ez Kocsis és Komássy bolsevik cenzúrázási módszere. Innentől aztán persze érthető, mit is keresel a Fidesznyik Médiamutyi tanácsadó testületében. Épp olyan demokrata vagy, mint az új Gazdád, Mátéka.

Sok kis cenzor, egy helyen, jó pénzért. Hiteles lesz a tanácsadói munkád, nem mondom.

Magad is fogsz majd kihúzogatni sorokat a Pártharsonából, mint Kocsis szokta, vagy épp Őhelyette vállaltad?

08.szabogabor 2013.06.11. 23:13:22

Na, még egy kicsit megkapirgálva: vasárnap este tetted föl ide a magyarázkodásodat, és épp vasárnaptól változott meg a fészbukod velem kapcsolatos beállítása. Onnantól nem tudnék hozzászólni.

Ugyeugye Tamáska, a hazug sunyiságot milyen könnyű rajtakapni? Mit is írtál itt pár kommenttel följebb? Valami olyasmit, hogy nálatok ez úgy szokás, hogy magatok beszéltek először az ilyen döntéseitekről. Hogy nem sunnyogtok.

Napersze Tamáska. De azért jóelőre bevédted a fészbukodat, nehogy a nagy nyilvánosság-pártiságodban kiderüljön az ismerőseidnek, hogy mibe is szálltál bele némi "aprópénzért".

Ezek a kis sunyiságok, ezek mindig szórakoztatnak a magadfajta lapítóknál...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.11. 23:23:38

1. LáMPás téma: olvasd újra, amit írtam.
2. "Fidesszel semmi kapcsom nem volt...": ez a semmi annál százszor több, mint ami nekem most lesz. Polgármesteri tanácsadó, intézményvezető.
3. "Amorális az, ha az ember korrupt és diktatórikus rendszert szolgál ki.": polgármesteri tanácsadó, intézményvezető. Oppardon, természetesen, ha te ülsz ott a tűznél, akkor nem korrupt és diktatórikus.
4. Ó te nagy facebook-felfedező! A te facebookodban én is csak a megosztást látom. Ilyen az, ha ott az emberek nem ismerik egymást... Csináljak egy facebook oldalt, hogy lájkolhass?

Nyugodtan kommentelj ide facebook helyett, szoktam válaszolni a helyiek kérdéseire, bár lassan kezdesz egy kicsit sokat elvenni a drága időmből. Tudod, van más dolgom is, képviselő vagyok. És nem egy emberé, hanem egy kerületé.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.11. 23:38:27

@08.szabogabor: a facebookomon nem változott semmi vasárnap. És az előtte levő két hónapban sem.

08.szabogabor 2013.06.11. 23:40:09

@jt: 1. Aha, ütős érv.
2. Polgármesteri tanácsadók még 2-en voltak rajtam kívül: Alföldi György, és Burai-Kovács János. Intézményvezetőket is fölsoroljam? Ez akkor mind fideszes?
3. Amíg ott voltam nem volt korrupt és diktatórikus. Azért jöttem el, mert azzá kezdett válni. Tán ismerkedj meg az idő fogalmával. te is valaha becsületes voltál. Schiffer ifjúszocialista volt. Most is az?
4. Nos, igazad van: töröltél az ismerősök közül is. Vasárnapig ugyanis az voltam. Látod, erre nem gondoltam, biztosra mentél:))) Ha ráklikkelsz, hogy kik a követőid, akkor ott még mindig bent vagyok, onnan nem töröltél ki...

Jó játék...

08.szabogabor 2013.06.11. 23:46:06

A drága idődről meg ne nagyon szónokolj olyannak, aki többek közt eltart Téged, és épp most növekedett az órabéred Kocsisnak köszönhetően, úgyhogy valóban elég drága vagy ahhoz képest, amennyit érsz.

Képviselő Úr:)))

08.szabogabor 2013.06.11. 23:56:28

Ezt meg csak azért, hogy újabb kínos önellentmondásodat mutassam meg. Mit is írsz ezzel a posztoddal kapcsolatban?

"te viszont mintha fáradnál, most már kb 24 óra kellett, hogy felfedezd a neked szánt cikket."

Aztán meg ezt:

"lassan kezdesz egy kicsit sokat elvenni a drága időmből. Tudod, van más dolgom is, képviselő vagyok. És nem egy emberé, hanem egy kerületé."

Hát nem furcsa, hogy kifejezetten nekem írsz egy posztot, aztán meg hirtelen drága lesz az időd, és a kerület egésze mögé menekülsz?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.06.13. 14:02:36

szabó te még meg mersz itt szólalni? hát egy kupac szar vagy velük - asziszed nem világos?! takarodjatok a faszba mind!

08.szabogabor 2013.06.13. 14:21:42

@városjáró: Biológiai csoda: a gyökér, amelyik tud írni.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.06.13. 16:51:49

@városjáró: Szabó Gábor (vagy más) sértegetése nem vezet sehova. Amit mondasz, lehet, hogy igaz, megítélheti mindenki korábbi cselekedetei alapján, amelyeket fentebb én is emlegettem.
Kérlek, ilyen egyszerűsítő és lekicsinylő minősítést itt ne használj!
Amikor egy nap vita után azzal "vádolt", hogy neki írtam a bejegyzést, nekem is elfogytak az érveim, és egyszerűen nem válaszoltam neki.

08.szabogabor 2013.06.13. 17:54:21

@jt: Bocsika, de azzal akart megsérteni, hogy Veletek vagyok egy kupacban. Úgyhogy amit írsz, az kamu, persze. És nem vádoltalak, hanem beidéztelek. Mégegyszer Tőled: "te viszont mintha fáradnál, most már kb 24 óra kellett, hogy felfedezd a neked szánt cikket."

Ha ez vád, akkor magad vagy a vádló...

bodis.lajos 2013.06.14. 10:05:37

@jt: Ki is próbálhatjátok magatokat, a szerdai kesztyűgyári fórumon történtek és az arról készült önkormányzati sajtótudósítás kapcsán.

Vissza fog térni, mert az MNP2, EUB pénzügyi-szakmai vállalások teljesítésével kapcsolatos beszéd, az MNP3 ígéretözön, és a program végrehajtásával bővülő tapasztalatok a kommunikáció egyik fő konfliktusterülete.

Ha hajlandó vagy belemenni, szembe fogsz kerülni azokkal a képviselőtársaiddal, akik abból élnek, hogy az ezzel kapcsolatos problémákat hárítják. Hallgatnak, vagy megsúgják, hogy mindennek az oka a polgármester, ezért nem tud ő sem beszélni róla nyilvánosan, mint kisebbségi döntéshozó.

Ha nem vagy hajlandó belemenni, akkor ott vagy, akkor a jól bejáratott intézményrendszer része lettetek, és másoktól fogjátok megkapni, amit érdemeltek.

bodis.lajos 2013.07.12. 15:03:23

Ez tök jogos:

kozpontibizottsag.blog.hu/2013/07/12/talaltam_egy_allashirdetesnek_tuno_valamit

Koncepció nélküli helyi televízió, amely (legalábbis formálisan) már pályázatot is hirdet, ez vajon közhaszon szempontjából ésszerű, célszerű?
süti beállítások módosítása