HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Teleki tér: negyvenhétmillió ajándékba az építőnek

2013.04.15. 23:03 jt

Végre-valahára elindul a Teleki téri piac építése. Méghozzá holnapután.

A közbeszerzési eljárásban nyertes építő cég (FK-RASZTER Építő zrt) 550 négyzetméteres felvonulási területet kért közterületen. Az április 17. és január 31 közötti időszakra.

Ha valaki közterületet szeretne foglalni a kerület ezen táján, akkor az 295Ft-ot fizet négyzetméterenként és naponta, azaz egy ilyen kiterjedt foglalás negyvenhét millióba fájna. Persze a Fidesz díjmentességet szeretne adni (teszem hozzá, hogy az eddigi gyakorlat alapján).

Ezt a következő okokból ellenzem (és elleneztem eddig is):

  1. Amíg ez a gyakorlat életben van, az építőket semmi sem szorítja rá arra, hogy térben és időben korlátozva vegye igénybe a közterületet.
  2. A cég belekalkulálhatja a közterület-foglalás díját a közbeszerzésre beadott pályázatába.
  3. Amíg ez a gyakorlat így folytatódik, addig a "haveri" cégek (akik biztosra mennek az ingyenes közterületfoglalásért) mindig alá tudnak ígérni a többi kivitelezőnek. Ezzel pedig csorbul az egyenlő versenyeztetés.

Egyelőre módosító javaslatom alapján az engedélyt csak a hónap végéig kapta meg a cég, és kértem, hogy a további időszakra ingyenesség helyett díjkedvezményről tárgyaljon az önkormányzat képviselője. Hogy az építőnek is érdeke legyen a gyorsabb levonulás és a kisebb területfoglalás. Folyt köv.

2 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: teleki 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr585228767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2013.05.12. 09:12:38

lásd Szentkirályi utca 4 - pár évvel tovább maradt a járda lefoglalása

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.05.12. 22:41:50

A Szentkirályiban engedély nélkül volt. Itt viszont legálisan adnák ingyen.

ui: azóta még egy hónapra megkapták ingyen, a fideszesek meg leszavazták azt a módosítómat, hogy 10%-os áron kapják meg. Valamit nagyon tudhat ez a cég!
süti beállítások módosítása