HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A TASZ sokkoló filmje a hajléktalanok üldözéséről

2011.12.02. 12:05 jt

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő civil szervezet még októberben rövidfilmet készített a józsefvárosi hajléktalanüldözésről.

A filmben bemutatásra kerül, ahogy mozgássérült hajléktalanokat bevisznek a szabálysértési irodába, ez az olyan ügyek egyike, amely a képviselő-testület tanácstermében gombokat nyomogató fideszes képviselőtársaim nem láthatnak. Mutassuk be nekik tetteik következményeit!

Ezeket az embereket tegnap óta minden egyéb elkövetett szabálysértés nélkül, csupán élethelyzetükből kifolyólag elzárásra változtatható pénzbírságra ítélhetik.

Magyarországon, az Európai Unió tagországában 2011-ben.

A TASZ cikke elérhető itt.

5 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: hajléktalan 2011 józsefváros 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr573431471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2011.12.03. 21:48:36

Nem csoda, hogy egy olyan szélsőbalos, anarchista gyülekezetet, mint az LMP, sokkol a jogkövető magatartás, a törvényesség, a rend. Menjetek el az USÁ-ba körülnézni, hogy mi a különbség a liberális és az anarchista között. A mi közrendvédelmünk beavatkozásainak keménysége úrikaszinó az amerikai rendőrök cselekvéseihez képest. Pedig az is jogszerű, és egy valóságosan liberális államban ezt mindenki természetesnek veszi...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.12.04. 14:40:52

Hello!
1. Azt persze, hogy az LMP szélsőbalos és anarchista, szokás szerint szeretném kikérni magamnak. Erről ennyit, legközelebb lehetsz visszafogottabb, és akkor egy csomó leütést megspórolsz mindkettőnknek.
2. Már kétszer is jártam az USÁban. Volt szerencsém látni állig felfegyverzett rendőrt és hajléktalantelepet is. Azért annyi látható abban az államban, hogy a beavatkozások nagyon kemények, de csak a valóban valamilyen bűnt elkövető emberekre irányulnak. Amennyiben túlkapás van, országos botrány van belőle. Lásd a minapi békés tüntetőket paprikaspray-vel lefújó rendőr esetét (index.hu/kulfold/2011/11/21/paprikaspray-vel_fujtak_le_az_ulo_diakokat/). Ugyanez a példa jó lesz, hogy mennyire nem veszik természetesnek a kemény fellépést. Csak ha az alkotmányos szabadságjogokat nem sértik meg közben.
3. Lássunk tisztán, mi a különbség:
a. A jogalkalmazás indokolatlan: itthon akkor is elviszik a hajléktalant, ha nem szemetelt, nem fogyasztott alkoholt, nem csendháborított.
b. A jogalkalmazás szelektív: előtte figyelik autókból kamerákkal, hátha eldob egy csikket, hogy ne a nehezebben védhető és az Alkotmánybíróság általi megsemmisítésre ítélt "közterületen életvitelszerű lakhatás" tilalma alapján kelljen elvinni. Na hányszor figyelték kamerával a dohányzási tilalom betartását a BKV megállókban?
c. A fellépés nem veszi figyelembe a realitásokat: vittek már el kerületi hajléktalan-ellátó intézménybe igyekvő embert is.
d. A fellépés fenntarthatatlan, amíg a kerület ideiglenesen tízmilliókkal támogatja az akciót, a csövik átmennek a szomszéd kerületbe, aztán visszaszivárognak majd.

Lassan ki is lépek a komment műfajából, posztot kéne ebből írnom...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.12.04. 16:31:31

Ja és még valami: vigyázó szemed Ausztriára és Németországra vesd! Olcsóbb az odautazás is.
Küldjek pár linket?

08.szabogabor 2011.12.04. 19:37:20

1. Kikérheted, de attól még tény marad, hogy az LMP még országgyűlési képviselői szinten is teljesen összekeveredett a Csegevarista bölcsészmozgalommal. Akarsz linkeket? A fővárosi képviselőd maga is világforradalmista...

2. Mellészöveg. A kemény fellépés maga is alkotmányos az USÁban, talán hallottál már Rudi Giulianiról, meg a nulla toleranciáról, meg a miért is kevés a hajléktalan Nyújork utcáinról...

3. A jogalkalmazás éppúgy indokolt, mint az ittas vezetésnél: ugyanaz az elv.

4. Nem szelektív, és nem autókamerával figyelik, és nem a hajléktalanokat. Dunsztod nincs a rendészetről, arról sincs, hogy milyen típusú intézkedésből mennyi történt és kik ellen. Kérdezz rá, hamár saját kútfőből semmit sem tudsz erről, de legalábbis kicsit kevésbé határozott véleményt formálj számodra ismeretlen dolgokról.

5. Sok hajléktalan hivatkozott arra, hogy ő épp valahová nagyon igyekszik, csak az ilyesmit az ember nem éppen padon alukálva végzi...

6. A fellépés száz százalékosan sikeres és könnyedén fenntartható, ugyanis a rendészeti célú erősítések általános pluszkapacitásai más szempontokból is szükségesek, így simán kezelik az esetleges visszaszivárgást.

Általában is: ahelyett, hogy a helyi elempé Jakabfysodna, inkább utóbbi elempésedik...

bamblur 2011.12.10. 12:53:56

@08.szabogabor:
Jól kinyírtad, azaz lejárattad a Kocsist, az egész FIDESZ rajta röhög. Így akartátok szerepeltetni a szerencsétlent? Felejthetetlenül bájos ahogy csövesüldözésből átmentetek mikulásba.
süti beállítások módosítása