HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Beszámoló a jelöltbemutató akadályversenyről

2010.08.14. 17:27 jt

A Lehet Más a Politika augusztus 13-án tartotta jelöltbemutatóját a Rákóczi téri Vásárcsarnoknál. Az LMP a tavaszi jó budapesti szereplés után a város minden kerületében indít polgármesterjelöltet, és minden választókerületben indít egyéni jelöltet. A párt 8. kerületi polgármesterjelöltjét a párt szóvivője, Csiba Katalin mutatta be a sajtó képviselőinek. Jakabfy Tamás, matematikus, távközlési mérnök, az LMP Országos Politikai Tanácsának elnökségi tagja. A polgármesterjelölt vázolta a párt és saját programjának néhány pontját:

    • Az LMP elvárása az, hogy minden önkormányzat az összes közérdekű információt rendszeresen, időben, áttekinthetően nyilvánosságra hozza!
    • A párt javasolja a jól működő külföldi példák nyomán a részvételi költségvetés józsefvárosi bevezetését, amely nem más, mint a települési költségvetés összetételének, arányainak a meghatározása, és működésének ellenőrzése egy minden érintett helyi lakos számára nyitott és átlátható, évente ismétlődő vita- és tervezési folyamaton keresztül. Többek között az önkormányzati beruházások és felújítások prioritásának meghatározásába vonható be a részvételi költségvetés.
    • A párt budapesti szervezetének célja, hogy jelentősen csökkenjen a város légszennyezettsége, ennek érdekében a behajtási díjat Budapesten még ebben a ciklusban be kell vezetni.
    • Az LMP célja a belső kerületekben felülvizsgálni a parkolási rendet: a szűk utcákban a várakozás a járdán csak akkor legyen lehetséges, ha a járdákon legalább két gyalogos elfér egymás mellett – ahogy ez egyébként az érvényes KRESZ-ben is szerepel. Több autómentes vagy forgalomcsillapított közterület szükséges. A járdákat mindenütt fel kell szabadítani a parkoló autóktól, következetes szigor alkalmazandó a tilosban parkolókkal és a rokkant igazolvánnyal visszaélőkkel szemben.

 

Ez utóbbi ponttal kapcsolatban a jelen levő aktivisták versenyre hívták az újságírókat, ki tud a józsefvárosi szűk, és az autók által is részben elfoglalt járdákon babakocsival és kerekesszékkel közlekedni, így demonstrálva, hogy a kerület lakói milyen viszontagságokkal kénytelenek együtt élni napi közlekedésük, ügyintézésük során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az esemény zárásaként a kerületünk egyik régi szégyenfoltjának számító, a Déri Miksa és Fecske utcák sarkán levő lebetonozott virágládába ültettek a jelöltek virágot.


Az LMP józsefvárosi egyéni jelöltjei:

1-es választókerület: Erdős Zoltán, közgazdász

2-es választókerület: Borbély Tamás, szociális munkás

3-as választókerület: Zalányi György, közgazdász

4-es választókerület: Németh Ákos, geográfus, éghajlatkutató

5-ös választókerület: Jakabfy Tamás, matematikus, távközlési mérnök

6-os választókerület: Budai Gábor, a szegénység kérdésével foglalkozó szakember

7-es választókerület: Soltész István Levente, ügyfélszolgálati munkatárs

8-as választókerület: Halmai Gábor, antropológus

9-es választókerület: Langer Ármin, egyetemi hallgató

10-es választókerület: Bálint Mónika, szociológus, közösségi munkás

11-es választókerület: Somkutiné Bitskey Katalin, várostervező, urbanista

12-es választókerület: Hári Joseph, egyetemi oktató

 

Kapcsolat: jozsefvaros@lehetmas.hu, jozsefvaros.lehetmas.hu

 

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás performansz 8ker lmp jakabfy

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr642221664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása