HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

ERZSÉBETVÁROSI ÖNKORMÁNYZATI NAPLÓ IV.

2015.02.27. 09:36 oglu

 

Most akkor ki az ellenzéki Erzsébetvárosban?

 

 A február 17-i testületi ülésre benyújtottam a Fővárosi Közgyűlésben már LMP-s javaslatra elfogadott, az ingatlanok elidegenítésével kapcsolatos proaktív adatszolgáltatásról szóló határozati javaslatot Erzsébetvárosra adaptálva.

A fideszesek közül hatan tartózkodtak (köztük a polgármester, aki a fővárosban vita nélkül megszavazta), egy nemmel szavazott, egy valamiért nem szavazott. A két szocialista képviselő (Devosa Gábor és Kispál Tibor) közül egyikük tartózkodott, a másik kiment a teremből a szavazás alatt, és egy képviselő (Molnár István), aki ugyancsak a baloldali összefogás jelöltje volt az önkormányzati választáson (de most független), nem szavazott. Így a hat igen szavazat (négy baloldali (a Szövetség az Európai Erzsébetvárosért frakció), a jobbikos képviselőé, plusz az enyém) kevésnek bizonyult, előterjesztésemet elutasították.

Határozati javaslatom második része visszamenőleg 2002-ig tette volna transzparenssé az ingatlanszerződéseket (a Hunvald-féle ingatlaneladások kezdetéig). A szavazási arány szinte megismétlődött (illetve az egyik előbb tartózkodó fideszes most nemmel szavazott, az előbb nem szavazó pedig tartózkodott).

A most is tartózkodó, illetve „távol levő” három baloldali képviselő a Hunvald-érában is önkormányzati képviselő volt. Gondolhatnám, hogy csak az ingatlaneladások transzparenciája zavarná őket, de nem. Két interpellációimnál is (melyekben a jegyző, illetve a polgármester magatartását kifogásoltam bizonyos ügyeken) a válaszokat (melyeket én nem fogadtam el) kettejük (Devosa és Molnár) „közreműködésével” fogadta el a testület.

Moldován László, LMP-s erzsébetvárosi önkormányzati képviselő

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr487224461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása