HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Orbán Viktor váltsa le Andy Vajnát!

2014.09.15. 21:50 jt

Schiffer András írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, miután újabb, a kormányzathoz kötődő offshore-cégre derült fény. Az LMP társelnöke Andy Vajna leváltására szólítja fel a kormányfőt.

Ellenzékben, majd 2010 után a miniszterelnök többször is bírálta az offshore-lovagok tevékenységét, és büszkén jelentette be elkergetésüket. Ám azóta szinte naponta buknak le újabb offshore-érdekeltségek, legyen szó Seszták Miklósról, L. Simon Lászlóról vagy Matolcsy György költekezéséről. Az offshore-cégek töretlen, kormányokon átívelő működésének köszönhető az a brutális jövedelemkiáramlás, ami a gazdaság fejlődésének egyik legnagyobb akadálya.

A 444 információi szerint annak ellenére, hogy kormánybiztossá való kinevezésekor Andy Vajna azt ígérte, hogy kiszáll filmforgalmazó cégéből, egy offshore cégen keresztül megtartotta érdekeltségét. Így Andy Vajna kormánybiztosként és a Filmszakmai Döntőbizottság tagjaként úgy szól bele a filmtámogatások elosztásába, hogy a forgalmazásban saját cége is részt vesz, és a támogatott alkotásokból származó bevétel egy része mindezek után egy offshore cégnél landol.

Az LMP társelnöke elvárja, hogy mindenképpen Andy Vajna személyes pártfogója, Orbán Viktor válaszoljon arra, hogy miért és miként válhatott Magyarország kormánya offshore-kormánnyá, mikor érik el végre, hogy közpénzek ne kerülhessenek adóparadicsomokban bejegyzett, átláthatatlan hátterű cégekhez, mikor biztosítja végre a miniszterelnök a közhatalmat gyakorló személyek üzleti kapcsolatrendszerének átláthatóságát.

Schiffer András,
az LMP társelnöke

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr456701577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása